joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTUn sfert de secol de la prima apariţie!

Un sfert de secol de la prima apariţie!

„Monitorul de Botoşani” sărbătoreşte astăzi, 24 iunie, 25 de ani de la prima apariţie. Cu această ocazie personalităţi ale judeţului, dar şi cititori fideli au transmis mesaje prin care spun ce înseamnă pentru ei cotidianul local.

Cristian Roman, şeful cancelariei prefectului: „Monitorul de Botoşani este una dintre puţinele publicaţii care şi-a păstrat verticalitatea şi misiunea pentru care a fost înfiinţată, aceea de a fi a patra putere în stat sau, cum se mai zice, «câinele de pază al democraţiei». Pentru mulţi, Monitorul a fost ultima speranţă, iar după publicarea anchetelor au fost rezolvate anumite situaţii. Monitorul a fost şi adevărata şcoală de presă a Botoşaniului. Nu pot decât să felicit întreaga redacţie şi patronatul pentru cum şi-a îndeplinit misiunea în toţi aceşti ani şi să nu-l uităm pe Florin Zamfirescu, unul dintre pionerii reţelei Monitorul. La mulţi ani şi să ne întâlnim în aceeaşi formulă şi peste 25 de ani!”

 

Constantin Conţac, om de afaceri şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani: „Monitorul este un lucru necesar pentru comunitate, care a îmbătrânit odată cu mine cu 25 de ani. În 1995, el era nou-născut, eu mai tânăr cu 25 de ani. Monitorul a rămas singurul ziar tipărit şi în el găseşti informaţia, care uneori e utilă şi te ajută, alteori e doar una informativă, iar alteori îţi vine să înjuri, dar e necesar. Vă felicit şi vă doresc să mai atingeţi cel puţin încă 25 de ani de acum înainte. La mulţi ani!”

Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani: „La 25 de ani, Monitorul de Botoşani a rămas una dintre puţinele foi scrise din ţară şi printre puţinele publicaţii care mai fac editoriale şi anchete. Am colaborat de-a lungul anilor cu Monitorul. La mulţi ani şi să ne întâlnim şi peste 25 de ani!”

 

Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani: „În primul rând, la mulţi ani, Monitorul! Să rămâneţi o presă scrisă aşa cum aţi fost până acum. Eu iubesc ziarele şi mă bucur că mai există în peisajul botoşănean un ziar scris pe hârtie. Monitorul de Botoşani a fost un incubator de oameni de presă. Din câte ştiu eu, majoritatea celor care activează în presa din Botoşani a trecut pe la Monitorul, care a dovedit că este şi o şcoală bună de presă. Mult succes în continuare!”

Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani: „Monitorul de Botoşani şi-a câştigat un loc aparte în peisajul media din judeţul nostru, a reprezentat un etalon al presei locale timp de 25 de ani. A fost publicaţia care a ţinut loc de jurnal de ştiri pentru toţi botoşănenii zi de zi, săptămână de săptămână. Monitorul de Botoşani este un simbol al presei botoşănene şi un reper al anchetelor jurnalistice temeinice, precum şi al reportajelor comprehensive pe care le publică. Îmi doresc şi sper ca Monitorul de Botoşani să reprezinte în continuare principala sursă de informare a cetăţenilor din tot judeţul. Vă doresc apariţie neîntreruptă, mult spor în slujirea cuvântului, numai împliniri editoriale, inspiraţie şi bineînţeles aceeaşi determinare jurnalistică. La mulţi ani pentru cei 25 de ani împliniţi şi cel puţin încă 25 de ani de presă scrisă la cel mai înalt nivel!”

Gheorghe Sorescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: „Monitorul de Botoşani a fost şi este cea mai importantă şi obiectivă publicaţie scrisă din judeţul Botoşani. Vă doresc alte multe astfel de sărbători şi un respectuos şi călduros: La mulţi ani!”

 

Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani: „La 25 de ani, echipa Monitorului a rămas unită, formată din profesionişti care îşi fac treaba la cele mai înalte standarde, aşa cum ar trebui să o facă în mod normal toată presa din România şi nu numai. Felicitări pentru activitatea de până acum şi mult succes în viitor! Să rămâneţi aceeaşi publicaţie reper, care relatează în mod obiectiv problemele din judeţ. La mulţi ani, Monitorul de Botoşani!”

Mihai Tincu, om de afaceri: „25 de ani este o viaţă de om! 25 de ani, după 1989, în presă, înseamnă mult mai mult decât o viaţă! În toţi aceşti ani aţi reuşit să vă menţineţi, aşa cum vă şi autointitulaţi, liderul presei botoşănene, pentru că aţi fost echidistanţi, aţi fost corecţi, aţi criticat atunci când era de criticat şi pe şefii mai mici, şi pe şefii mai mari, şi pe politicienii mai mici, dar şi pe politicienii mai mari. Aţi scris pentru toţi oamenii şi de asta aţi fost cumpăraţi. Sunteţi o echipă care a ştiut să gestioneze ceea ce presupune un ziar de provincie. Vă doresc încă o sută de ani plus alţi 25!”

Manuela Zarug, om de afaceri: „Monitorul de Botoşani, pentru mine, este singurul ziar pe care îl citesc în fiecare dimineaţă, iar «cireaşa de pe tort» este întotdeauna «Puls-ul». Vă doresc să fiţi sănătoşi şi în următorii 25 de ani să redactaţi un ziar la fel de bun! La mulţi ani, Monitorul de Botoşani”.

 

Gheorghe Ciubotaru, expert contabil: „Monitorul de Botoşani, în aceşti ani, a însemnat foarte mult pentru cetăţenii judeţului, pentru democraţie, pentru viaţa politică şi chiar pentru mine, deoarece şi eu am fost ancorat în viaţa urbei, în viaţa politică şi în familia truditorilor de la Monitorul. La mulţi ani, Monitorul de Botoşani! La mulţi ani tuturor celor ce au făcut ca acest ziar să existe un sfert de secol”

 

 

 

Tamara Ciofu, deputat PSD Botoşani: „Monitorul de Botoşani s-a consacrat ca un ziar care îşi respectă cu desăvârşire cititorii din judeţ. Monitorul a informat corect şi prompt în aceşti 25 de ani. Este un adevărat formator de opinie. La mulţi ani, Monitorul de Botoşani!”

 

 Florin Ţurcanu, prim-vicepreşedinte ALDE Botoşani: „Monitorul de Botoşani a demonstrat de-a lungul timpului că este un ziar serios, iar datorită calităţii ştirilor transmise botoşănenilor a reuşit să rămână unicul ziar tipărit în Botoşani.  Apreciez, în primul rând, veridicitatea informaţiilor transmise de Monitorul de Botoşani, dar şi faptul că a venit în timp real în faţa cititorilor cu cele mai importante ştiri pentru botoşăneni! La mulţi ani, Monitorul de Botoşani! Ţine-o tot aşa!”

Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani: „Vă felicit că aţi împlinit 25 de ani. Vă doresc să împliniţi 50 şi de ce nu şi o sută de ani! Monitorul este un ziar extraordinar, cel puţin pe partea scrisă şi nu neapărat pentru că sunteţi singurii, dar faptul că aţi reuşit să vă măriţi constant numărul de cititori, mai ales că i-aţi menţinut, standardul pe care-l aveţi în ceea ce scrieţi l-aţi putut menţine constant la un nivel deosebit de interesant, demonstrează acest lucru. Vă felicit pentru asta şi vă doresc toate cele bune!”

Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoşani: „La mulţi ani Monitorul! 25 de ani de la prima apariţie la Botoşani a cotidianului Monitorul, bornă importantă în evoluţia mass-mediei din municipiul şi judeţul nostru. Profit de prilej pentru a le transmite sincere felicitări tuturor celor care au pus bazele acestei construcţii media solide numite Monitorul de Botoşani, un reper constant în privinţa echilibrului şi imparţialităţii privind abordarea problemelor botoşănenilor. La mulţi ani, Monitorul de Botoşani! Rămâneţi aceiaşi jurnalişti valoroşi şi echilibraţi, parte din viaţa noastră cotidiană, cât mai mulţi ani de acum înainte! Vă suntem recunoscători pentru tot ceea ce faceţi, vă apreciem şi vă urăm din toată inima, cu convingerea că suntem în asentimentul tuturor botoşănenilor: Viaţă lungă Monitorului de Botoşani, Monitorului nostru!”

Lucia Olaru Nenati, scriitoare şi publicistă: „Iată că nu numai oamenii împlinesc vârste rotunde, aniversare, cele ce solicită şi implică demersul privirii retrospective! Dar prima reacţie în momentul conştientizării este uimirea. Deja a trecut atâta vreme? Cum? Când? Căci poate nici n-am observat că se petrecea această trecere! Şi iată că borna aniversară ne opreşte din trecere pentru un moment de scrutare a acestui trecut. Şi privindu-l ne amintim de începuturi, uneori complicate, precum erau acele vremuri de ne-mai-trăită tranziţie, pe care şi presa avea a le survola, la fel ca şi oamenii şi întreaga societate. Iar Monitorul s-a adaptat; cu rigoare, cu tenacitate, curaj şi constanţă, reflectând viaţa de zi cu zi a judeţului şi oraşului patronat de genii, dar locuit de oameni obişnuiţi. Astfel că arhiva pe care a construit-o se constituie deja într-un letopiseţ al acestei vremi, din care cercetătorul viitorului va să afle succint «culoarea» acesteia. Şi pentru mine, personal, este aceasta o bornă de scrutare, având în urmă nişte ani de însemnări editoriale pe colţul paginii, ba chiar şi o carte întreagă izvodită din însumarea unora dintre ele, pe care le-am numit «Scrisori din prezentul meu», adresate poate cititorului din viitor. Aşadar publicistul care sunt – dar  nu numai el! – se cuvine a felicita Monitorul la această juvenilă aniversare şi a-i ura sincer să survoleze orice fel de vremi ce ne vor mai ieşi în cale. La mulţi şi curajoşi ani!”

Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”: „Aş începe cu exprimarea întregii admiraţii pentru tenacitatea domnului George Lazăr de a fi menţinut în viaţă această structură publicistică, într-o perioadă în care în domeniu s-au schimbat atât de multe şi sub aspect tehnologic şi sub aspectul profesional şi bineînţeles publicul care receptează acest mod de dialog întru binele comunităţii. Repet, poate că sunt, dacă nu chiar primul, dar printre primii care l-am felicitat. Sediul pe atunci era într-o cameră din Centrul Vechi al Botoşanilor, în care funcţiona Monitorul şi faptul că s-au parcurs aceste etape, repet, cu tenacitate şi profesionalism, că rezistaţi pe piaţă sunt elemente admirabile. Ca om care, sigur am fost mai bine de 40 de ani în breaslă, nu pot decât să-mi exprim o dată şi încă o dată şi de multe ori admiraţia pentru cea ceea ce face publicaţia dumneavoastră, a noastră, care şi-a găsit şi o structură absolut echilibrată de la informaţie, la comentariu, cu tot ceea ce vieţuieşte în comunitate şi faptul că, într-un moment de explozie a mediului online, presa pe hârtie încă rezistă merită preţuirea noastră şi, ca un profesionist din breaslă, socotesc că este admirabil ceea ce faceţi voi, zi de zi.”

Lutz Noack, Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani, preşedinte al Asociaţiei Misionare „El rămâne credincios”, fondată în anul 1991: „Cu ocazia aniversării celor 25 de ani de existenţă a ziarului Monitorul, doresc să-i felicit pe domnul director George Lazăr, precum şi pe toţi angajaţii şi colaboratorii. Ne leagă o frumoasă prietenie, motiv pentru care aş vrea să vă mulţumesc pentru colaborare, pentru obiectivitatea, fidelitatea articolelor scrise de-a lungul anilor despre activitatea noastră. Dorinţa mea este să puteţi continua să faceţi această muncă bună şi valoroasă pentru cetăţenii din Botoşani şi din întreaga zonă, ca ziar liber şi obiectiv. Împreună cu întreaga echipă din cadrul asociaţiei vă urez să aveţi parte de binecuvântarea lui Dumnezeu!”

Florin Egner, fost primar al municipiului Botoşani: „În anul 1995 a apărut primul număr al acestui ziar, rămas în timp cel mai longeviv în media botoşăneană. Rezistenţa este datorată unui nucleu editorial care mai păstrează şi azi 4-5 oameni. În anul 1995 directorul George Lazăr avea 32 de ani, redactorul şef Cătălin Moraru 29, directorul de marketing Carmen Leonte-Lazăr avea 24 de ani, iar tehnoredactorul de excepţie Corneliu Rusu numai 22. Astăzi îi vedem oameni maturi, trudind la fel pe aceeaşi baricadă, şi aducând tenace informaţia cotidiană pentru zeci de mii de cititori fideli botoşăneni. Spre lauda lor, aceşti oameni au făcut chiar mai mult, prin fixarea în timp a unor repere botoşănene: de la editarea unei enciclopedii cu «Personalităţile botoşănene contemporane» până la publicarea unor cronologii de evenimente locale petrecute în ultimii 25 de ani. Este fabulos că putem păstra în timp reperele memorabile ale existenţei noastre şi datorăm acest privilegiu Monitorului de Botoşani, de departe primul martor local al evenimentelor perioadei postdecembriste. Desigur am şi motive personale să fiu ataşat de acest ziar. Aici am ţinut rubrica săptămânală «Tableta primarului» în anii 2002-2003, când ziarul atingea  un tiraj zilnic de 10.000 de exemplare, şi tot aici am publicat de-a lungul timpului  editoriale legate de evenimente din administraţie, cultură şi politică locală. La începutul acestui an, în cadrul unei ceremonii organizate la Botoşani, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Doru Dinu Glăvan, a înmânat directorului George Lazăr distincţia «Credinţă şi Loialitate», un omagiu la împlinirea a 25 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului Monitorul de Botoşani. La mulţi ani!”

Adrian Baciu, 77 de ani, inginer, abonat la Monitorul de 25 de ani: „Monitorul şi-a trăit viaţa din plin, adică menirea lui a fost gândită, planificată. E un ziar care stă la îndemâna tuturor botoşănenilor care sunt dornici de cultură, de politică, de informaţii. De 25 de ani sunt abonat. Monitorul e o sursă importantă de informare. Tot respectul, toată lauda şi multe mulţumiri! E singura publicaţie botoşăneană care e în ton cu ce se întâmplă în judeţ, în ţară şi în lume. Felicitări pentru întreaga activitate şi La mulţi ani!”

 

 

Elena Ştefan, fost angajat al Teatrului „Eminescu”: „Felicitări pentru această frumoasă aniversare! Încă de la apariţia ziarului, i-am cunoscut pe domnul director George Lazăr, dar şi pe alţi membri ai echipei redacţionale. Teatrul «Eminescu» unde eu am lucrat, a colaborat de la început cu Monitorul de Botoşani. Pensionarii, dar şi mulţi alţi botoşăneni, cumpără ziarul pentru a fi la zi cu ceea ce se întâmplă. Sunt foarte bucuroasă pentru că există Monitorul de Botoşani. Toate felicitările mele! Vă doresc tuturor la mulţi ani!”

Olga Lupaşcu, abonată la Monitorul: „Felicitări! În ziar găsim informaţii bune, care ne folosesc. Soţul meu, Dumnezeu să îl odihnească, a fost mulţi ani abonat la Monitorul şi îl citea tot timpul, iar eu continui această tradiţie. Monitorul este principala mea sursă de informaţie.”

Didina Panaite, abonată la Monitorul: „La recomand tuturor botoşănenilor să se aboneze la Monitorul, ca să fie la curent cu ceea ce se întâmplă. Suntem la punct cu toate ştirile care există.”

Mihai Simion, abonat la Monitorul: „Multă sănătate la redactori din partea unui pensionar militar care crede în presă! Eu sunt pensionar de 28 de ani şi cumpăr ziarul în fiecare zi pentru că fără informaţii nu putem trăi. Sunt abonat la Monitorul încă de la început. Am intrat la 20 de ani în Poliţie şi m-am pensionat la 55 şi de atunci lucrez la asociaţia care reprezintă cadrele pensionare. La mulţi ani!”

 

 

Veronica Amarandei, abonată la Monitorul: „Sunt abonată la Monitorul de ani de zile şi sunt mulţumită de conţinutul ziarului. Vă doresc sănătate şi tot mai mulţi abonaţi!”

Rahila Avasilichioaei,abonată la Monitorul: „Eu vreau să spun că Monitorul este un ziar foarte bun. Când mergeam prin staţiuni mai luam ziare din alte locuri şi nu am mai găsit vreun ziar cu atât de multe informaţii. Am făcut abonament ani în şir la Monitorul. Am o părere foarte bună despre Monitorul de Botoşani pentru că oferă informaţii din toate domeniile.”

Constantin Spânu, abonat la Monitorul: „Am o părere foarte bună despre ziar. Vă recomand să mai daţi şi informaţii despre lucruri bune care se întâmplă, nu numai despre probleme. Să vedem ce se mai face şi bun. La mulţi ani!”

 

 

Traian Scutariu, abonat la Monitorul: „Transmit echipei de la Monitorul mulţi ani şi sănătate. Să ajungeţi şi la o sută de ani de activitate. Sunt mulţumit de informaţiile pe care le găsesc în ziar, mai puţin de partea politică, dar mergem înainte. Sănătate şi mulţi ani mai departe, cu activitate îndelungată în slujba comunităţii şi cu rezultate bune. Cu cât mai multă activitate, cu atât mai mulţi cititori să aveţi.”

Radu Malancea, medic: „Am avut de-a lungul anilor o colaborare foarte bună cu Monitorul de Botoşani şi întotdeauna am fost ajutaţi de dumneavoastră, care ne-aţi semnalat diferitele devieri ale personalului, pentru că nu ai cum să supraveghezi atâtea mii de oameni şi atunci Monitorul este ziarul care, prin reporterii lui, prin profesioniştii lui, a arătat obiectiv realităţile. Nu cu părtinire politică sau de altă natură. Cel puţin asta în relaţia mea cu Monitorul. Şi vă urez să mai tipăriţi ziarul încă mulţi ani de acum înainte. Este printre puţinele ziare, la nivel naţional, care încă mai rezistă pe print după un sfert de secol. Să reziste aşa mult şi bine, pentru că încă e frumos să te uiţi la un ziar, să îl ţii în mână, nu numai pe laptop sau telefon. La mulţi ani, încă o dată!”

Petre Rădăuceanu, medic: „Consider că Monitorul de Botoşani este unul dintre cele mai bune cotidiene din România, fără a exagera cu nimic. Vârsta frumoasă pe care o împlineşte, de 25 de ani, demonstrează acest lucru, deoarece este printre puţinele ziare din ţară care să ajungă la această vârstă frumoasă. Acest lucru este demonstrat prin articolele foarte obiective, reflectate în toate domeniile de activitate ale judeţului Botoşani şi nu numai, cât şi prin editorialele interesante pe care le publică în paginile sale. Aş dori, cu acest frumos jubileu, să urez acestui ziar şi colectivului care contribuie la tipărirea lui, mulţi ani, multă sănătate şi sper ca peste 25 de ani, dacă veţi avea amabilitatea să mă întrebaţi ce părere am, să pot să vă răspund, la 50 de ani de la apariţie. Încă o dată la mulţi ani, Monitorul!”

Maria Olaru, medic: „Jurnalismul de calitate începe cu întrebările potrivite şi este susţinut, pe de o parte, de dorinţa aflării adevărului şi pe de altă parte, de voinţa împărtăşirii acestuia cu semenii. Cei din echipa Monitorul au demonstrat de-a lungul timpului că sunt mânaţi de această dorinţă şi că au din plin vocaţia exprimării şi prezentării realităţii către publicul larg. Faptul că de 25 de ani continuă să apară şi în format tipărit, într-o eră tot mai tehnologizată, este încă un exemplu al aprecierii de care vă bucuraţi din partea botoşănenilor. Urez echipei de la Monitorul Botoşani un călduros la mulţi ani!”

Valeriu Iftime,  finanţator FC Botoşani şi om de afaceri: „Cred că Monitorul este ziarul care defineşte presa botoşăneană, fie on-line sau scrisă. E presă adevărată. Ca ziar tipărit a fost mereu obiectiv, un ziar interesant, nu doar în ceea ce priveşte informaţia. Sunt convins că a fost o şcoală a ziariştilor din Botoşani şi că marea majoritate a celor care astăzi au site-uri on-line au fost formaţi de «Şcoala Monitorul». Avem nevoie de presă independentă şi sunt convins că veţi rămâne în continuare la fel de verticali şi nu veţi aluneca în partea cealaltă. Vă felicit pentru tot ce aţi făcut şi mă rog la Dumnezeu să vă ţină pe toţi sănătoşi pentru că avem nevoie de acest «jandarm al democraţiei» care este Monitorul de Botoşani.”

Cornel Şfaiţer- om de afaceri: „Vă felicit pentru modul în care aţi ajuns la 25 de ani de activitate. Sunteţi unul dintre puţinele publicaţii din România care se poate lăuda cu această performanţă, însă, pentru mine, nu este o surpriză, pentru că vă cunosc, cunosc echipa Monitorului, o echipă unită, experimentată, cu o conducere şi jurnalişti profesionişti, o adevărată familie. Vă doresc să ajungeţi şi la 50 de ani ca să mă pot bucura şi eu de ediţia respectivă şi pe urmă la 100 de ani ca să ajungă să se bucure şi urmaşii mei de Monitorul de Botoşani. Vă doresc la toţi «Monitoriştii» multă sănătate şi la mulţi ani!”

 

 

În 1995, la lansarea Monitorului de Botoșani, am organizat un spectacol pe esplanada de la Casa Sindicatelor
Imagine din spectacolul de la lansare
La doi ani de la apariția Monitorului de Botoșani am organizat o defilare cu un dragon stilizat, ajutați de fanfara militară și de actorii teatrului Mihai Eminescu
Tot la doi ani de la lansare am făcut și primul concurs de desene pe asfalt pentru copii, organizat apoi anual, pentru multă vreme.
Și actorii de la teatrul de păpuși și-au luat costumele și au defilat cu noi pe 24 iunie 1996
Tot la doi ani de la lansare am făcut și primul concurs de desene pe asfalt pentru copii, organizat apoi anual, pentru multă vreme.
Atracția principală la trei ani de la lansarea Monitorului a fost un spectacol la care vioara întâi a fost maestrul Ioan Cobâlă de la Rapsozii Botoșanilor. Sofia Vicoveanca a fost și ea prezentă alături de alți interpreți la fel de cunoscuți.

Pe 24 iunie 1997 am organizat și o paradă a motocicliștilor prin oraș, urmărită cu mare interes de toată lumea
Ca în fiecare an, concursul cu premii acordate pe baza taloanele publicate în ziar s-a bucurat de mare succes, iar tragerea la sorți s-a efectuat, ca întotdeauna, în direct.
La aniversarea de patru ani, pe lângă manifestările obișnuite am mai inaugurat o acțiune ce se va repeta în anii următori: Miss Monitorul.

La șapte ani de la lansarea ziarului, am lansat două mici rachete pe pietonal. Erau pline cu taloane pentru concursul organizat de noi. Cine a găsit taloanele căzute, le-a completat și a participat la concursul cu premii generoase.
La zece ani de la lansarea Monitorului de Botoșani am scos o carte. „100 de personalități botoșănene”. În care am menționat pe cei care își aduceau aportul la dezvoltarea județului nostru, indiferent de domeniul din care proveneau.
În 2013 am lansat acțiunea „Scrisoare pentru Moș Crăciun”. Copiii au scris ce doresc, iar oameni politici și oameni de afaceri i-au ajutat pe copiii premiați să li se îndeplinească dorințele. Consursul a continuat și în anii următori.
În 2015, la 20 de ani de Monitorul am organizat manifestarea „Zece pentru Botoșani”. Zece personalități marcate ale județului au fost premiate și recunoscute ca atare, pentru tot ce făcuseră de-a lungul vieții.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
95 %
1.8kmh
100 %
joi
8 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...