Noi măsuri dispuse de autorități în localitățile amenințate de Prut

0

Autoritățile continuă acțiunile în zonele expuse inundațiilor, din cauza viiturii de pe râul Prut. În aceasta după-amiază, pompierii botoșăneni și autoritățile locale din comuna Rădăuți Prut au avertizat populația din Rediu și Rădăuți Prut despre iminența producerii unor inundații. În total, la Rădăuți Prut sunt 40 de gospodarii în zona inundabilă (n.r. – 32 în Rădăuți Prut cu 53 de persoane din care cinci copii și alte opt locuințe în Rediu cu 26 de persoane din care trei copii).

„Pompierii militari și voluntari au avertizat populația din casă în casă și au constatat că majoritatea înnopteaza la rude încă de ieri. Având în vedere contextul epidemiologic, vor fi montate și cinci corturi pentru cetățenii care ar urma să fie evacuați și care nu au altă posibilitate de cazare”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Animalele au fost duse în locuri sigure, încă din cursul zilei de marți.

La ora 19.00, la Rădăuți Prut, râul Prut măsura 580 cm, cu 170 cm peste cota de inundație. „La aceasta cotă nu se impune evacuarea populației. Totodată, cu sprijinul cetățenilor au fost pregătiți 1.500 de saci cu nisip, care vor fi folosiți ca dig în calea apelor. În această seară, vor ajunge la Rădăuți Prut alți 20.000 de saci mici de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani și două basculante de 18 tone și o basculantă de 8,5 tone”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru coordonarea acțiunilor din teren, la fața locului au ajuns președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, prefectul Dan Nechifor și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonelul Cristian Mihail Amarandei.

+5 -0
se încarcă...