spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTViaţă amară - Trei copii părăsiţi de mamă au nevoie de ajutor

Viaţă amară – Trei copii părăsiţi de mamă au nevoie de ajutor

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, continuă să se implice în sprijinirea unor familii greu încercate de soartă. Astăzi, 24 iunie, Daniel a ajuns în satul Brehueşti – comuna Vlădeni, la familia Mitoşeriu. „Florin-Gheorghe Mitoşeriu, îşi creşte singur cei trei copilaşi, după ce în urmă cu patru ani, în timp ce era plecat pentru un sezon la muncă în Germania, a primit un telefon să se întoarcă acasă urgent deoarece mama i-a părăsit pe copilași. El a muncit din răsputeri pe unde a apucat încercând să le ofere copiilor cele necesare pentru a putea supraviețui”, a explicat Daniel.

Pentru tatăl copiilor fiecare zi este o luptă. Pe de o parte trebuie să muncească pentru copiii lui, dar are mari probleme de sănătate. Mai mult, trebuie să-i ajute pe copii să nu simtă lipsa mamei, chiar dacă este aproape imposibil.

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Florin are probleme mari cu rinichiul stâng, care funcționează doar 14% şi trebuie să se opereze. Cu lacrimi în ochi mi-a mărturisit că așteaptă să treacă vara deoarece își câştigă existenţa muncind la o seră câteva zile pe săptămână, în sat, iar dacă se operează nu mai poate munci și se teme că nu mai are ce să le ofere copiilor. Singurul lor venit este un ajutor social de 400 de lei şi alocaţia copiilor”, a spus Daniel.

Cu mari eforturi, Florin Gheorghe Mitoşeriu a început să își refacă o cameră la casă pentru a le putea oferi copiilor un trai cât de cât decent, dar a fost nevoit să sisteze lucrările pentru că nu a mai putut să achiziționeze toate cele necesare.

Impresionat de problemele cu care se confruntă această familie, Daniel Câlariu a decis să demareze un nou proiect umanitar. „Dacă puteţi să ne ajutaţi, ne-ar fi de folos: trei geamuri termopan şi trei uși, o sobiţă cu plită, parchet, adezivi, o mașină de spălat semiautomată, un aragaz. Cea mai mare dorinţă a copiilor este de a avea câte o bicicletă, iar cel mic o maşină cu telecomandă. Copiii au vârstele: 12 ani (36 mărimea la papuci), 11 ani (35 mărimea la papuci), 8 ani (32 mărimea la papuci)”, a mai arătat Daniel.

Cine doreşte să ajute această familie are la dispoziţie conturile:

RO03BTRLRONCRT0530156401 (în lei), RO50BTRLEURCRT0530156401, Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Mitoşeriu. Totodată, persoanele care doresc să ajute cu diferite produse această familie îl pot contacta pe Daniel Câşlariu pe contul său de facebook.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...