vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTDe ce este important ca mobila din dormitorul copilului tau sa fie...

De ce este important ca mobila din dormitorul copilului tau sa fie de buna calitate

Amenajarea dormitorului copilului poate parea o sarcina dificila de indeplinit avand in vedere varietatea de optiuni disponibile pe piata, iar pentru ca oferta este uluitoare, sa alegi mobila potrivita pentru camera celui mic este o adevarata provocare.  Dormitorul copilului reprezinta de fapt universul lui, fiind spatiul in care doarme, in care isi face temele, inclusiv spatiul in care se joaca, de aceea e important sa corespunda nevoilor sale din prezent, dar sa se adapteze si nevoilor care apar pe parcursul dezvoltarii sale.

Atunci cand alegi mobila copii e important sa reusesti sa bifezi toate aspectele legate de calitate, acestea ajutand la obtinerea dormitorului perfect pentru cel mic: siguranta, confort, functionalitate si distractie. Toate aceste detalii sunt importante si contribuie la crearea unui spatiu in care copilul sa se simta bine iar parintii sa il stie in siguranta. In plus, pentru ca dezvoltarea armonioasa si echilibrata a copilului depinde in mare masura de mediul in care acesta creste si isi desfasoara activitatile zilnice, sa nu uitam ce rol important are camera in care isi va petrece o parte din copilarie.

Ofertele pentru mobilierul de copii sunt variate, iar in functie de bugetul tau si de un plan bine pus la punct, poti gasi un model care sa satisfaca toate cerintele mentionate mai sus.

E important sa faci investitia pentru mobila copii dupa ca ai analizat bine  ofertele, ti-ai creat o schita a camerei, care sa corespunda atat ca functionalitate, cat si ca design, dar sa ai in vedere ca mobila pe care o alegi sa fie de calitate.

Il poti implica si pe cel mic in alegerea modelelor care ii plac, stabilind gama de culori care il incanta.

Calitatea pieselor de mobilier pentru cel mic confera in primul rand siguranta copilului. Daca ne gandim la pat copii , acesta este piesa cea mai importanta din camera copilului, fiind necesar sa fie fabricat din materiale de caltitate, pentru a sustine greutatea corpului fara probleme, iar durabilitatea sa fie principala sa caracteristica. Sa nu uitam ca uneori copiii se mai joaca si prin pat, sariturile fiind o forma placuta de distractie pentru ei, de aceea un pat de calitate va trebui sa reziste si acestor mici provocari.

In acelasi timp, un pat de calitate confera siguranta pentru cei mici datorita colturilor rotunjite,  protectiei impotriva zgarieturilor, iar inaltimea acestuia ar trebui sa  fie potrivita pentru cel mic, astfel incat sa nu existe risc de accidentare.

In ceea ce priveste lungimea patului, poti opta pentru un pat mai mare, daca vrei sa nu schimbi frecvent patul pentru ca nu mai incape copilul in el.

Un pat pentru copii va fi intotdeauna completat de o saltea de calitate, in acest fel te asiguri ca cel mic va benficia de un somn odihnitor, necesar pentru o buna dezvoltare a sa.

Iar pentru ca siguranta e principala ta preocupare atunci cand alegi mobila pentru copii, asigura-te intodeauna ca orice piesa de mobilier achizitionata este fabricata din materiale de buna calitate, nu are marginile ascutite sau suprafete alunecoase.

Copiii pot folosi piesele de mobilier in diverse modalitati, la care nici nu ne-am fi gandit (pot sari pe scaune, pe birou, in pat; sau se pot ascunde pe sub birou, pe sub pat), dar indiferent de modalitatea lor de manifestare, o mobila copii de calitate va face fata tuturor activitatilor celor mici.

Chiar daca esti asaltat cu diverse reduceri si piese de mobilier ieftine, analizeaza cu atentie ce ti se ofera, deoarece calitatea pentru camera copilului conteaza foarte mult. Este recomandat sa faci o investitie care poate te va costa mai mult in prezent, dar in viitor, cu siguranta te va scapa de multe dificultati  pe care le poti intampina daca alegi o mobila copii ieftina si din materiale slabe calitativ. In plus, vei fi in pierdere, fiind nevoi sa cumperi periodic mobila care s-a deteriorat, din cauza calitatii indoielnice.

O mobila copii de buna calitate se remarca si printr-un aspect mult mai frumos, designul este mai bine lucrat, iar incantarea se va observa in ochii celui mic. Din punct de vedere estetic arata mai bine, iar beneficiile vor fi de lunga durata, reusind sa o pastrezi in conditii bune pentru mai mult timp.

Pentru a-l impresiona pe cel mic e recomandat sa optezi pentru un design distractiv sau cu personajele sale preferate, astfel incat sa nu se plictiseasca  prea curand de mobilierul din camera sa.

Si nu uita ca dormitorul copilului trebuie sa reflecte personalitatea sa, pentru ca el sa isi doreasca sa se retraga in spatiul camerei sale de fiecare data cand simte nevoia.

Atat timp cat sunt respectate standardele unui dormitor mobilat cu piese de o buna calitate, iar designul este in conformitate cu dorintele celui mic, acesta se va simti in siguranta si isi va petrece timpul cu placere in camera sa, desfasurand cu drag activitatile scolare, cat si cele legate de distractie.

Aceeasi satisfactie o vei resimti si tu ca parinte, stiind ca cel mic este este in siguranta in camera lui, fiind impacat cu ideea i-ai creat cele mai bune conditii in camera sa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...