Licitaţia vizând blocurile de locuinţe sociale din ANL Cişmea a fost anulată

0

Municipalitatea botoşăneană trebuie să organizeze o nouă licitaţie pentru actualizarea proiectului tehnic la locuinţele sociale din cartierul ANL Cişmea. La ultima licitaţie, care a avut ca dată limită pentru depunerea ofertelor 16 iunie, nu a fost primită nicio ofertă. Cel mai probabil, firmele de proiectare nu au fost interesate de contract, valoarea acestuia fiind de 34.441 de lei.

Dată fiind anularea licitaţiei, va fi organizată o nouă procedură pentru desemnarea firmei care să actualizeze proiectul. În condiţiile în care viitoarea procedură va fi încheiată cu stabilirea unui câştigător, după actualizarea documentaţiei, va urma licitaţia pentru desemnarea unui constructor care să finalizeze blocurile.

Contract semnat în anul 2016

Contractul pentru realizarea acelor blocuri, incluzând 50 de apartamente cu două camere şi 22 de garsoniere, a fost  semnat în martie 2016, valoarea investiţiei fiind de 5,897 milioane lei, plus TVA. Municipalitatea trebuie să asigure fonduri pentru reacordarea blocurilor la reţelele de utiltăţi.

În decembrie 2018, constructorul care a câştigat contractul a renunţat la lucrări invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Lucrările erau atunci la un stadiu de aproximativ 53%. În 2018, municipalitatea a primit pentru acel obiectiv 2,9 milioane de lei, iar în 2017, suma alocată a fost de 2,7 milioane de lei.

 

+3 -0
se încarcă...