Municipiul Botoșani și 19 comune din județ lovite de stihiile naturii

0

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase din ultimele două săptămâni, care au distrus integral sau parțial infrastructura rutieră, culturile agricole sau gospodăriile, la nivelul Instituției Prefectului, prin ordin al prefectului județului, Dan Nechifor, s-au constituit comisii pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse.

„În primă fază, se va face o estimare a distrugerilor provocate de ploile abundente și de viiturile venite pe Prut, urmând ulterior, după retragerea apelor, să se evalueze concret pagubele”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Instituția Prefectului Județului Botoșani.

Astfel, în categoria unităților administrativ- teritoriale unde s-au produs distrugeri la infrastructura rutieră și la culturile agricole intră comunele Vorona, Tudora, Curtești, Rădăuți-Prut, Mitoc, Suharău, Hudești, Ungureni, Vlăsinești, Avrămeni, Mileanca, Văculești, Mihăileni, Vf Câmpului, Havârna, Dângeni, Dersca, Păltiniș, Hilișeu-Horia și municipiul Botoșani.

De asemenea, se va solicita sprijin financiar pentru comunele Rădăuți-Prut, Mitoc, Mihăileni, Hudești, Tudora și Văculești, acolo unde fenomenele hidrologice au afectat locuințe și anexe gospodărești.

Până pe data de 26 iunie se va transmite, în atenția primului ministru al României situația cu pagubele produse în vederea demarării procedurilor de despăgubire și de sprijinire a populației afectată de fenomenele hidrologice periculoase din fondul de rezervă al Guvernului.

+5 -3
se încarcă...