Oameni evacuați din calea Prutului. Zeci de persoane nevoite să-și părăsească locuințele

0

Autoritățile au început procedurile de evacuare a familiilor din Rădăuți Prut și satul Rediu, care au locuințele în zona inundabilă. Ar fi vorba de circa 40 de familii, care numără 79 de persoane, acestea având de optat între a merge la rude sau în tabăra de sinistrați amenajată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit viceprimarului comunei Rădăuți Prut, Dan Alungei, cu ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu sprijinul voluntarilor, s-a trecut și la ridicarea digurilor de apărare din saci de nisip, pentru a proteja restul localității. „La Oroftiana Prutul scade continuu de dimineață, dar aici apele cresc. Procedura de evacuare trebuie să se încheie în jurul orei 17, pentru că vârful viituri va fi undeva în jurul orei 19”, a spus viceprimarul Dan Alungei. Deja, Prutul a inundat toată lunca și crește de la o oră la alta.

Pentru protejarea populației, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au montat cinci corturi și au adus inclusiv containerul multirisc, pentru a acorda sprijin persoanelor vârstnice, care au nevoie de îngrijiri de specialitate. În plus, ISU mai are pregătite alte cinci corturi care ar putea fi montate, dacă situația o va impune.

Până în prezent, inundațiile provocate de râul Prut, care a ieșit din matcă, a determinat evacuarea a 81 de persoane din satul Baranca, comuna Hudești.

Menționăm că la nivelul județului există un Cod Roșu de inundații pe râul Prut valabil până vineri la ora 24.

+7 -2
se încarcă...