Trei persoane au ajuns în tabăra de sinistrați de la Rădăuți Prut

0

Astazi, la Rădăuți Prut s-au continuat misiunile de protecție a populației împotriva inundațiilor generate de creșterea nivelului râului Prut peste cota de pericol. Încă de la prima oră a fost amenajată o tabără de sinistrați pentru cazarea persoanelor care nu au aparținători. Totodată, s-au luat masuri de protecție a locuințelor fiind amplasate diguri din saci de nisip la ușile de acces în locuințe. Preventiv, 79 de persoane, dintre care opt copii, care locuiesc în cele 40 de case aflate în zona inundabila din Rădăuți Prut și Rediu, au fost evacuate temporar.

„Trei persoane din aceeași familie vor fi cazate în tabără de sinistrați, celelalte vor înnopta la rude. Pompierii rămân în zona pentru monitorizarea situației și sunt pregătiți să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La ora 22.00, râul Prut măsura la Rădăuți Prut 790 cm, cu 190 cm peste cota de pericol, în creștere cu 14 cm față de ora precedentă. La Oroftiana, râul Prut măsura la aceeași ora 755 cm, cu 105 cm peste cota de pericol, în scădere cu șapte cm față de ora precedentă.

Astăzi, peste 100 de pompieri militari și voluntari au intervenit în sprijinul populației afectate de inundații cauzate fie de creșterea nivelului râului Prut, fie ca urmare a ploilor abundente înregistrate începând cu ora 3. În municipiul Botoşani, comunele Prăjeni, Mihăileni și Stăuceni s-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii, degajarea unor autoturisme care nu au mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil și asanarea unor fântâni. În total, au fost 26 de misiuni.

+2 -0
se încarcă...