spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTDeces cauzat de covid în Botoșani

Deces cauzat de covid în Botoșani

Grupul de Comunicare Strategică a Guvernului României a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nu mai puțin de 460 noi cazuri de coronavirus. Aceasta este cea mai mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19 din data de 22 aprilie, adica la 64 de zile distanţă, când au fost raportate 468 de cazuri. Cifrele indică faptul că aceasta este a patra cea mai mare raportare de cazuri noi, de la începutul pandemiei în România, după cele 523 de cazuri din 11 aprilie, 491 pe 16 aprilie și 468 pe 22 aprilie.

Județul Argeș a înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări. Nu mai puțin de 76 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Urmează județul Iași cu 43 de cazuri și județul Brașov cu 42 de cazuri. În total, de la începutul epidemiei, în Argeș au fost înregistrate 642 de cazuri, în Iași – 939, iar în Brașov – 1.319. Suceava conduce la numărul de îmbolnăviri confirmate de la începutul crizei COVID-19, cu 3.972 de cazuri. Pe locul doi este București, cu 2.855 de cazuri, urmat de județul Brașov, cu 1.319 cazuri.

10 noi cazuri confirmate la Botoșani

Cu un număr de 989 de cazuri, județul Botoșani se află pe locul patru în privința numărului de îmbolnăviri. Față de ziua de ieri, județul Botoșani are confirmate încă 10 cazuri.

Din păcate, în ziua cu cele mai multe îmbonăviri din ultimele două luni a fost raportat şi un deces în judeţul nostru. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, din judeţ. „Pacienta prezenta afecţiuni cronice, precum tensiune arterială, obezitate şi bronhopneumonie cronică obstructivă. Din păcate, starea ei s-a dezeriorat rapid şi a decedat în cursul zilei de miercuri”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Peste o mie de morți la nivel național

În România, până ieri, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 67 fiind din Botoșani.

Grupul de Comunicare Strategică a Guvernului României a anunțat ieri că până pe 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, din care 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

„Transmiterea comunitară este evidentă”

Profesorul Alexandrul Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus că în cazul în care numărul infectărilor zilnice va ajunge la 500 ar putea fi luate măsuri care să oblige populaţia să respecte măsurile minime de prevenţie. „Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînţeles că este şi o rată a transmiterii care depăşeşte 1% în acest moment şi numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienţi aflaţi în spitalizare a crescut de la circa 4.900 la 5.800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, a spus, miercuri, Alexandru Rafila.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...