Ministrul Mediului ajunge astăzi la Botoșani

0
Ministrul Mediului a fost luni la acumularea Stanca
Ministrul Mediului a fost luni la acumularea Stanca

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, va ajunge astăzi în județul Botoșani, pentru a vedea măsurile luate de autorităţile locale şi specialiştii Administraţiei Naţionale „Apele Române”, ca urmare a evoluţiei situaţiei de pe râul Prut.

Deși momentul critic a fost depășit, viitura trecând deja de localitățile expuse din lunca Prutului (n.r. – Baranca-Hudești, Rediu – Rădăuți Prut), în continuare există riscul de producere a unor inundaţii, însă nu vor fi afectate localități, ci doar terenuri agricole și pășuni.

La Barajul Stânca-Costeşti, în ultimele două săptămâni, au fost evacuate cantităţi mari de apă tocmai pentru a face faţă acestei viituri venită din Ucraina. Barajul este pregătit să primească încă 500 de milioane de metri cubi, pe lângă cei 700 de milioane mc pe care îi are, astfel încât toate localităţile aval de Stânca-Costeşti să nu fie puse în pericol.

Tot astăzi, la Rădăuți Prut va avea loc și o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care va participa și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu.

+3 -0
se încarcă...