Ştefan Mandachi a dăruit laptopuri unor copii din Santa Mare

0

Omul de afaceri Ştefan Mandachi continuă proiectele umanitare. Ieri, 26 iunie, el a ajuns în comuna Santa Mare unde a donat diferite echipamente dispensarului şi laptopuri unor copii „cu aripile frânte întrucât nu au condiţii la o educaţie normală”. El s-a întâlnit cu 21 de copii şi cu părinţii acestora pe care i-a îndemnat să-şi trimită copiii la şcoală.

Când am ajuns la Nicoleta însă, mi-am pierdut și carisma și hazul și curajul și cuvintele… are 13 ani și mama ei a murit acum o lună, de cancer… Știu prin ce trece, din propria experiență. E infernal.. Am încercat s-o motivez, dar nu mi-a ieșit mai nimic, pentru că efectiv cuvintele mi se încâlceau. I-am lăsat un laptop. Am mai cumpărat câte ceva, dar am plecat cu un sentiment straniu, că n-am rezolvat nimic. Sunt decis să-i iau haine, să-i ofer o excursie la Suceava… dar ce folos?

Nicoleta are nevoie de timp. Iar pentru mine, pentru noi, când vine vorba de timp, se schimbă foaia. Suntem cei mai zgârciți cu timpul nostru. De pildă, eu prefer să plătesc, numai să nu-mi donez timpul”, a povestit Ştefan Mandachi.

Povestea de viaţă a Nicoletei l-a impresionat pe omul de afaceri. „La un moment dat, pe Nicoleta a bufnit-o plânsul. Nu știu cum să reacționez în astfel de situații, așa că m-am fofilat cu abilitate și am plecat pripit. Oricum, nu-s bun la îmbrățișări. Nu știu cum să mă comport și mereu sunt stângaci atunci când trebuie să fiu mai uman. În schimb, sunt as în teorie. Și știu precis că Nicoleta are nevoie de cineva cu care să povestească. Un mentor, nu un sfătuitor. Că la sfaturi suntem licențiați cu toții. O prietenă cu care să schimbe două vorbe. Poate se găsește vreun <băgător în seamă> cu inimă. Un om care să o ajute să-și descopere pasiunea. Care să-i explice cu subiect și predicat: <Nicoleta, EXISTĂ VIAȚA VISURILOR TALE PE ACEST PĂMÂNT ȘI ÎN ACEASTĂ ȚARĂ!!!>.

Nicoleta are nevoie de un donator de timp. Nu donator de bani (așa cum sunt eu). UN DONATOR DE TIMP!!! t i m p !

Nu știu când mă mai întorc. Sau dacă mă mai întorc. Probabil că o să mai trimit una alta, ca să dorm cu conștiința mai relaxată seara. Dar dacă există cineva care are mai mult timp, umanitate, spiritualitate, minte și mai multe resurse decât mine și vrea să fie mentorul acestui suflet, facem așa: îi scrieți un mesaj Cristina, care va prezenta ajutorul vostru Asistentului social Onofrei Liviu (pe care l-am cunoscut astăzi și este foarte implicat).

Schimbăm împreună istoria vieții acestei copile?”, a mai spus Ştefan Mandachi.

+10 -0
se încarcă...