Botoşăneni amendaţi pentru că au pus deşeuri menajere în coşurile stradale

0

Poliţiştii locali au reluat în această perioadă acţiunile de monitorizare a unor zone pentru a-i depista pe botoşănenii care pun deşeurile menajere în coşurile stradale. Astfel, în conformitate cu prevederile legii Poliţiei Locale, la nivelul Serviciului protecţia mediului din cadrul instituţiei botoşănene, au fost organizate şi desfăşurate acţiuni de monitorizare, descurajare şi sancţionare a celor care abandonează  deşeurile menajere în alte locuri decât cele special amenajate.

Pe 26 iunie, poliţiştii locali au monitorizat zonele Bucovina, Vârnav, Săvenilor, Primăverii, Parcul Tineretului, Parcul Mihai Eminescu. Ei au identificat 21 persoane care au abandonat deşeurile la coşurile stradale sau le-au lăsat lângă platforma amenajată pentru colectarea selectivă a acestora. Cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de 2.800 lei.

Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public vor continua și în perioada următoare”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.

În ultima şedinţă a Consiliului Municipal, Cătălina Lupaşcu a cerut Poliţiei Locale şi Urban Serv să ia măsuri, deoarece practica abandonării pungilor cu deşeuri menajere în coşurile stradale se extinde. „Văd pe Facebook cetățeni care postează foarte multe fotografii cu coșurile de gunoi stradale, arhipline, pline de gunoi menajer. Acest lucru se întâmplă pe străzile Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Pacea. Am văzut cetățeni care au postat asemenea fotografii. Rog Poliția Locală să vină cu modificări privitoare la cuantumul amenzilor pe care le pot da cetățenilor care nu respectă regulile de bun simț și anume să-și ducă gunoiul menajer în zonele special amenajate”, a spus Cătălina Lupașcu.

Deja ai votat!
se încarcă...