spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTEvaluare Naţională 2020 - Emoţii pentru 11 elevi botoşăneni

Evaluare Naţională 2020 – Emoţii pentru 11 elevi botoşăneni

Astăzi, 29 iunie, începe sesiunea specială a Evaluării Naţionale. La această etapă participă doar absolvenții care nu au participat la prima sesiune din motive care legate de pandemia de coronavirus. 2020 este primul an în care Evaluarea Naţională este organizată în două sesiuni.

Pentru această sesiune specială s-au înscris 11 elevi botoşăneni. Aceştia vor da probele scrise la Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoşani.

Pe 30 iunie, candidaţii vor susţine proba la Matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID 19.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o line TELVERDE – 0800801100 pentru sesizarea eventualelor nereguli pricind desfăşurarea examenului.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00, vor putea fi depuse contestaţiile. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate până pe 4 iulie, zi în care vor fi anunţate şi rezultatele finale.

La nivel naţional, vor susţine acest examen 216 de candidaţi, repartizaţi în 60 de centre din 37 de judeţe. În judeţele Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu au fost situaţii care să determine organizarea acestei sesiune speciale.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...