Evaluare Naţională 2020 – Emoţii pentru 11 elevi botoşăneni

0

Astăzi, 29 iunie, începe sesiunea specială a Evaluării Naţionale. La această etapă participă doar absolvenții care nu au participat la prima sesiune din motive care legate de pandemia de coronavirus. 2020 este primul an în care Evaluarea Naţională este organizată în două sesiuni.

Pentru această sesiune specială s-au înscris 11 elevi botoşăneni. Aceştia vor da probele scrise la Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoşani.

Pe 30 iunie, candidaţii vor susţine proba la Matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID 19.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o line TELVERDE – 0800801100 pentru sesizarea eventualelor nereguli pricind desfăşurarea examenului.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00, vor putea fi depuse contestaţiile. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate până pe 4 iulie, zi în care vor fi anunţate şi rezultatele finale.

La nivel naţional, vor susţine acest examen 216 de candidaţi, repartizaţi în 60 de centre din 37 de judeţe. În judeţele Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu au fost situaţii care să determine organizarea acestei sesiune speciale.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

+3 -1
se încarcă...