Poliţist târât cu maşina de un şofer băut şi fără permis (video)

0

Incident şocant, duminică noapte pe un drum din judeţul Botoşani. O acţiune ce părea a fi una de rutină pentu un echipaj de poliţie, care a avut loc în localitate Bătrâneşti, se putea termina tragic pentu unul din membrii echipajului.

Poliţiştii se aflau dumincă seară la un caz, fiind vorba de un bărbat căzut de pe bicicletă, care era luat de un echipaj de la Ambulanţă. La un moment dat, unul din oamenii legii a observat un autoturism marca Opel Astra de culoare roşie, în care se aflau doi tineri. Agentul a făcut semn pentru ca autoturismul să oprească, pentru a-l legitima pe şofer, iar acesta a oprit, a deschis portiera, iar în momentul în care agentul s-a apropiat de maşina oprită, şoferul a pornit motorul şi demarat în trombă, agentul apucând să se prindă de portieră, din dorinţa de a-l opri.

Văzându-l pe poliţist prins de maşină, tânărul aflat la volan nu doar că nu a oprit, dar a şi accelerat maşina, agentul fiind aruncat în lateralul autoturismului după câţiva metri parcurşi în acest fel. Colegii săi l-au luat pe acesta din locul în care a căzut şi apoi au plecat imediat în urmărirea maşinii fugare, care continua să accelereze pe drumurile de pământ din comună.
După o urmărire de mai bine de trei kilometri pe drumuri acoperite cu pietriş, maşina cu cei trei tineri s-a răsturnat pe o porţiune de câmp, ajungând pe cupolă. Maşina de poliţie a ajuns imediat în dreptul epavei, din care cei trei au reuşit să iasă şi au luat-o la fugă pe câmp. Poliţiştii au început să alerge după ei, reuşind să îl prindă chiar pe şofer, acesta fiind imediat încătuşat. După ce l-au verificat în baza de date, oamenii legii au aflat cu surprindere că acesta nici nu avea permis de conducer, iar numere de înmatriculare de la maşina cu care s-au răsturnat nu erau pentru acel automobil. Mai mult, tânărul era şi băut, avnd o concentraţie de 0,43 în aerul expirat.

Transportat la Urgenţe, pentru a-i fi recoltate probe biologice pentru alcoolemie, tânărul de 20 de ani, din Ungureni, le-a spus poliţiştilor că nici nu îl cunoştea pe celălalt tânăr din maşină. „Vă jur că nici nu ştiu cine este. Eu am băut două, maxim trei beri. M-am urcat la volan că am început să fac şcoala de şoferi de curând. De prost am făcut ce am făcut”, le-a spus tânărul poliţiştilor.

Acesta a fost ulterior dus la sediul poliţiei, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducerea unui autoturism neînmatriculat, dar a primit şi o amendă de 1450 de lei pentru nerespecatrea indicaţiilor poliţiştilor şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

+23 -3
se încarcă...