Bilanț al inundațiilor făcut de prefectură

0

Precipitațiile abundente și inundațiile din ultimele săptămâni au provocat pagube în 30 de unități teritoriale de pe raza județului. Acesta este bilanțul provizoriu întocmit de Instituția Prefectului județului Botoșani și prezentat în videoconferința de astăzi cu ministrul Ministerului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția Prefectului județului Botoșani, până în prezent, în 20 de unități administrativ- teritoriale s-a efectuat evaluarea pagubelor de către comisiile constituite, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie finalizate și rapoartele privind evaluarea pagubelor în alte 10 unități administrativ-teritoriale.

„Toate datele vor fi transmise Guvernului României în vederea alocării sumelor necesare pentru refacerea infrastructurii rutiere, dar și pentru acordarea de despăgubiri și sprijin locuitorilor ale căror culturi agricole, gospodării sau anexe gospodărești au fost afectate de inundații”, se arată în comunicatul de presă al Instituției Prefectului Județului Botoșani.

La videoconferința cu ministrul Vela au participat prefectul județului, Dan Nechifor, cei doi subprefecți, Rodica Zelincă și Laura Cronț, precum și șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Amarandei.

+4 -1
se încarcă...