joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTBiocide cu alcool etilic fabricate într-o secție de cosmetice

Biocide cu alcool etilic fabricate într-o secție de cosmetice

Ieri, 29 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Botoșani au efectuat o percheziţie la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Botoșani, într-un dosar de înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau produse, aflat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

„Deși agentul economic nu ar deține autorizația necesară emisă de Ministerul Sănătății, la punctul de lucru ar fi fost obținute diferite produse biocide destinate comerţului exterior în diferite state UE şi non-UE şi care ar fi avut în componență 70% alcool etilic, ce ar fi fost, ulterior, denaturat cu diferite substanţe. De asemenea, a fost constatat faptul că punctul de lucru al societății respective are autorizație doar pentru activități de „ambalare, fabricarea altor produse alimentare, prepararea ceaiului și a cafelei, precum și fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că agentul economic nu ar fi producător autorizat de alcool etilic şi nici nu s-ar fi aprovizionat cu un asemenea produs accizat.

În fapt, pentru obţinerea alcoolului etilic, ce ar fi fost folosit la prepararea biocidelor, acesta ar fi achiziționat în perioada mai-iunie 2020 (de la doi producători naţionali autorizaţi de Ministerul Sănătăţii), aproximativ 20.000 de litri de alcool sanitar. Ulterior, ar fi supus alcoolul unui proces de filtrare, pentru care ar fi folosit o instalaţie artizanală, destinată în mod obişnuit filtrării produselor viticole.

În urma percheziției, poliţiştii au ridicat mostre conţinând alcoolul rezultat în urma filtrării artizanale (ce vor fi analizate în laborator autorizat), precum și alte probe pentru soluţionarea cauzei.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani și ai Biroului Vamal de Interior Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.1 °
4.3 °
96 %
0.9kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...