Braconaj pe Prut dejucat de polițiștii de frontieră

0

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au constat în ultima perioadă mai multe infracțiuni de braconaj piscicol şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 2.690 de metri de plase monofilament. Totodată, polițiștii de frontieră botoșăneni au eliberat în apele Prutului aproximativ 261 de kilograme de pește.

Astfel, pe fondul măsurilor luate ca urmare a revărsării Prutului, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au desfăşurat cu ajutorul ambarcaţiilor din dotare multiple misiuni pe linia combaterii braconajului piscicol. „Cu ocazia acestor misiuni, colegii noştri au descoperit în mai multe rânduri plase monofilament de diverse dimensiuni, ce aveau ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise, în care erau capturaţi peşti din diferite specii. În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiție, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, pescuitul resurselor vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise și pescuitul cu unelte sau scule neautorizate”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În total, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 2.690 de metri de plasă de pescuit, iar cantitate de 261 de kilograme de pește a fost redată mediului natural.

+8 -0
se încarcă...