Doi medici depistați cu covid19

Inevitabilul s-a produs, iar relaxarea înțeleasă greșit de botoșăneni în ultima perioadă de pandemie, începe să aibă efecte nedorite chiar și asupra cadrelor medicale.

Considerat, de aproape o lună, ca un spital “curat” din punct de vedere al îmbolnăvirilor din cauza SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, Spitalul Județean de Urgență (SJU) are parte din nou de îmbolnăviri, și chiar în rândul medicilor.

Este vorba de chiar medicul șef al Secției de Boli Infecțioase din cadrul SJU, dar și un medic cardiolog, care efectuează gărzi pe secția de profil a unității sanitare.

Potrivit cadrelor medicale, ambii medici primari au resimțit simptome specifice covid19 în weekend, iar luni s-au prezentat la spital, unde au fost testați, iar după sosirea rezultatelor, pozitive, aceștia au fost internați în cadrul secției conduse chiar de unul din ei, cea de Boli Infecțioase. “În prezent se desfășoară anchete epidemiologice în fiecare caz în parte, urmând ca la finalul acestora să se ia deciziile care se impun și în cazul membrilor familiilor acestora”, a precizat medicul Monica Adăscăliței.

Deja ai votat!