Intervenție a Gărzii de Mediu la sesizările botoșănenilor

0

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul Județean Botoșani au intervenit la începutul acestei săptămâni în municipiul Botoșani, unde a fost descoperit un depozit neautorizat de deșeuri.

Acțiunea a avut loc în urma unor sesizări ale cetățenilor, care au postat pe o rețea de socializare mai multe imagini cu deșeuri aruncate pe strada Peco, din municipiu. „Ca urmare a aparițiilor în mass-media locală referitoare la depozitarea deșeurilor în locuri neamenajate de pe strada Peco, municipiul Botoșani, comisarii din cadrul GNM CJ Botoșani au verificat, astăzi 29 iunie a.c. amplasamentul și au constat că pe platforma betonată, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp sunt depozitate aproximativ 2.000 mc de deșeuri din construcții și demolări din domeniul industrial și sporadic deșeuri din dezafectări/demolări casnice, deșeuri de plastic, deșeuri de carcase aparatură electrică și electronică, deșeuri de izolații”, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisariatul de Mediu Botoșani.

În momentul în care au ajuns la fața locului, comisarii de mediu au găsit un sac cu un produs, posibil material de construcții, care ardea mocnit, însă nu existau alte urme de ardere în acel perimetru.

În urma constatărilor, GNM – Comisariatul Județean Botoșani a impus municipalității trei măsuri imediate respectiv identificarea titularului amplasamentului și luarea măsurilor de salubrizare cu operatori autorizați, prezentarea documentelor de transport specifice emise la predarea spre valorificare/eliminare a deșeurilor și implicit monitorizarea terenului respectiv în vederea prevenirii depozitărilor ilegale de deșeuri.

+12 -0
se încarcă...