Mandat prelungit la şefia DSP Botoşani

0

Mandatul directorului DSP Botoșani a fost prelungit pe perioada stării de urgenţă, până la mijlocul lui august, cel puţin.

Deşi iniţial medicul Monica Adăscăliţei a primit un mandat de director interimar al Direcţiei de Sănătate Publică până la finele lunii iunie, aceasta se va afla la conducerea reprezentanţei Ministerului Sănătăţii în judeţ cel puţin până la mijlocul lunii august. Printr-o decizie semnată de ministrul nelu Tătaru, medicul care activează în cadurl UPU-SMURD va conduce DSP cel puţin încă 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă. Astfel, dacă starea de urgenţă nu se mai prelungeşte mandatul va expira pe 15 august, însă dacă starea de urgenţă se va prelungi, aceasta va continua la şefia DSP Botoşani pentru încă 30 de zile după ce ultima stare de urgenţă va expira.

Mandatul acesteia se va putea prelungi, însă, atâta timp cât numărul de cazuri de covid19 cunoaşte o creştere serioasă, atât la nivelul ţării, dar şi al judeţului, aflat în prezent pe locul cinci ca număr total de cazuri de covid19.

Medicul Monica Adăscăliţei a împlinit două luni la conducerea DSP Botoşani, instiuţia reuşind să gestioneze, în ultimile săptămâni, criza creată de îmbolbnăvirile din sistemul sanitar şi readucerea Spitalului Judeţean la nivelul unei unităţi sanitare care să deservească toate tipurile de afecţiuni medicale.

+9 -2
se încarcă...