O firmă din Galaţi va furniza IŞJ pachetele cu rechizite gratuite pentru elevi

0
Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că pachetele cu rechizite vor ajunge la IŞJ la începutul lunii septembrie

Societatea C&C Prevent Galaţi a câştigat licitaţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean având ca obiect furnizarea de pachete cu rechizite pentru elevi. Societatea din Galaţi a avut o ofertă financiară de 169.159,06 lei cu TVA (19,25 de lei pe pachet), în condiţiile în care valoarea estimată a contractului era de 200.823 de lei. Fondurile necesare achiziţionări rechizitelor au fost asigurate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

La licitaţia organizată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice au participat trei firme, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că, în baza contractului, firma va asigura 8.791 de pachete cu rechizite pentru 932 pentru elevi din clasa pregătitoare, 960 din clasa I, 3.058 din clasele a II-a – a IV-a. În categoria beneficiarilor mai intră 3.133 de elevi din clasele V-VII şi 708 de elevi din clasa a VIII-a.

Rechizitele vor fi trimise către IȘJ la începutul lunii septembrie, înainte de începerea anului şcolar 2020 – 2021”, a precizat inspectorul şcolar general.

Pentru a veni în sprijinul elevilor care provin din familii cu o situaţie materială modestă, în anul 2002, Ministerul Educaţiei a lansat Programul „Rechizite şcolare”, care se adresează elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi. La începutul fiecărui an școlar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase, în baza cererii depuse de părinţi sau reprezentanţii legali, la secretariatul şcolii unde învaţă copiii.

 

+2 -0
se încarcă...