joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPovestea violatorului din Cotu Miculinți. Polițiștii sunt pe urmele lui

Povestea violatorului din Cotu Miculinți. Polițiștii sunt pe urmele lui

Individul considerat principalul suspect în cazul violului de la Cotu Miculinți este un bărbat în vârstă de 49 de ani, cu antecedente penale. Potrivit unor informații neoficiale, Sorin M. a fost eliberat din penitenciar în 2018, după o altă comisă faptă cu violență. Ulterior, când s-a văzut în libertate, el a plecat din țară, iar o perioadă a stat prin străinătate și a revenit în urmă cu ceva timp, când a fost plasat în izolare la domiciliu. Bărbatul a încălcat însă restricțiile și a fost plasat în carantină instituționalizată. Vineri, pe 26 iunie, când se presupune că ar fi răpit-o pe femeie, Sorin M tocmai părăsise hotelul Premier. După ce ar fi comis violul, el a dispărut din localitate. Aceasta este convingerea anchetatorilor, deși unii localnici săteni susțin că l-ar fi văzut prin sat într-una din serile trecute.

A atacat o altă femeie chiar în curtea locuinței sale

Ultima condamnare primită de Sorin M are la bază o agresiune comisă în urmă cu aproape șase ani. În seara zilei de duminică, 14 septembrie 2014, o femeie din sat și-a luat fiica cea mică și a mers la ziua unei nepoate, unde a dat peste Sorin M, care era deja turmentat. În jurul orei 23, femeia a hotărât să meargă acasă, dar individul a plecat imediat după ea. Cunoscându-l că este foarte violent la băutură, femeia și-a luat fiica și a luat-o la fugă, reușind să ajungă în curtea locuinței. Dar individul a intrat în gospodărie, a trântit-o pe femeie peste o tufă de trandafiri și a început să o lovească cu pumnii peste cap și peste corp, să-i rupă hainele și să o muște, în prezența fetiței, care țipa de spaimă. Săteanca a reușit să-i țină piept, l-a lovit și ea și l-a mușcat de ureche, și chiar a reușit să se urce cu genunchiul peste individ și să-l lovească cu pumnii în cap pe acesta, însă Sorin M a reușit să se redreseze și a continuat agresiunile. Țipetele au fost auzite de fiul femeii, care era cu bicicleta și care a intervenit, încercând să-și salveze mama. A luat o piatră cu care l-a lovit pe agresor în cap, după care a reușit să se ridice și să smulgă un leaț dintr-un gard și să continue să-l lovească pe bărbat, până când acesta a căzut la pământ. În bătălie au intervenit și alți săteni, iar când Sorin M. nu a mai mai mișcat, unul dintre localnici a sunat la 112. Până la sosirea ambulanței, individul a reușit să plece din curtea familiei, prin grădinile vecinilor, fiind găsit în dimineața zilei următoare la marginea drumului principal, în stare de inconștiență.

Eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu

Trimis în judecată pentru violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, Sorin M, care va împlini 50 de zi chiar luna aceasta, a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare și încarcerat. Nu a executat pedeapsa în întregime pentru că avea condamnările din trecut, a cerut contopirea pedepsele, iar perioada executată în 2017 i-a fost scăzută. De aceea, el a fost eliberat în 2018, din Penitenciarul Poarta Albă Constanța, după ce i s-au scăzut și zilele aferente în baza legii privind recursul compensatoriu.

Victimă răpită, sechestrată, bătută și violată

Comparând acum declarațiile femeii, care a fost victima violului, cu apucăturile individului, este posibil ca relatările victimei să fie perfect reale. Individul ar fi răpit-o, a legat-o, a lovit-o și a violat-o de vineri seară și până luni, interval în care a sechestrat-o. Când a reușit să scape, femeia a plecat spre casă, cu fața tumefiată și legată la mâini. Acum polițiștii încearcă să dea de urma lui Sorin M, care a fost dat în consemn. Nu este exclus ca individul să fi plecat prin țară, el având obiceiul să meargă prin Tulcea, unde ar avea niște cunoștințe, sau în comuna Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde a locuit multă vreme.

Bărbatul este extrem de violent

Sorin M este însă un individ extrem de violent. O arată antecedentele lui penale. Pe 15 ianuarie 2013, Sorin M a mers la un bar din Cotu Miculinți, unde a intrat în conflict cu un alt bărbat. L-a invitat afară să rezolve problema „ca între bărbați”, însă din numai câțiva pumni a fost cât pe ce să îl omoare pe localnic. Cu multiple leziuni suferite în urma loviturilor încasate, localnicul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale, fiind salvat de medici. Trimis în judecată pentru vătămare corporală gravă, Sorin M a fost condamnat de Judecătoria Darabani la un an de închisoare cu suspendare. Un an mai târziu, în seara zilei de 10 august 2014, trei tineri din sat au mers la discotecă, unde au chefuit toată noaptea. În jurul orei 3, ei au plecat spre casă, dar au fost ajunși din urmă de Sorin M, care era înarmat cu o bâtă. L-a lovit pe unul dintre tineri direct în față, după care a fugit. Acuzat din nou de loviri și alte violențe, individul a fost condamnat de Judecătoria Darabani la un an și șase luni închisoare, fiind încarcerat.

Femeie răpită și violată de un alt deținut eliberat în baza recursului compensatoriu

Cazul de la Cotu Miculinți nu este singular. În vara anului trecut, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a răpit o femeie din comuna Havârna, a sechestrat-o și a violat-o timp de două zile. Originar din Constanța, Stelică U. a fost eliberat condiționat din pușcărie în vara lui 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce fusese condamnat la 23 de ani de pușcărie pentru omor deosebit de grav comis în București, noaptea de 3 spre 4 februarie 2001. În mod normal, bărbatul urma să-și ispășească pedeapsa abia în 2022, dar instanța l-a eliberat mai devreme pe motiv că a executat fracția prevăzută de lege și a făcut pușcărie în condiții improprii. Anul tecut, individul, care moștenise o casă în comuna Havârna după decesul tatălui său, s-a gândit să vină în județul Botoșani. În ziua cu pricina, răpitorul tocmai își serba ziua de naștere. Când polițiștii s-au dus la el, individul a negat că femeia s-ar afla în locuinţa sa, însă unul dintre agenți a avut prezența de spirit să se uite pe o fereastră, iar în interiorul locuinței a observat-o pe victimă. Atunci polițiștii au intrat cu forța în locuință și au salvat-o pe femeie. Arestat, individul a fost trimis în judecată, însă nici până acum nu a fost condamnat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...