Codul Rutier nu se schimbă. Modificările vehiculate nu sunt reglementate

0

Mult vehiculatele modificări ale Codului Rutier, care ar fi urmat să intre în vigoare de la 1 iulie, nu vor avea loc. Asta pentru că, cel puțin până la această dată, legislația care reglementează obținerea permisului auto și valabilitatea permisului de conducere nu a fost modificată. Prin urmare, candidații la permisul auto nu vor fi nevoiți să facă dovada absolvirii a cel puțin 10 clase, iar persoanele vârstnice nu vor trebui să prezinte viza medicală anual.

„Niciun act normativ care reglementează obținerea permisului de conducere nu a fost modificat și prin urmare vechile reglementări rămân în vigoare. A existat un curent în media care anunța că din luna iulie vor fi o serie de modificări, însă informațiile nu au avut niciun suport real. Este adevărat – aspectele vehiculate au fost incluse în strategia națională privind reducerea numărului de accidente rutiere – însă până acum ele nu s-au concretizat în vreun proiect de act normativ”, a spus comisarul Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani.

Prin urmare, cei care aspiră la permisul de conducător auto nu vor trebui să facă dovada studiilor, iar valabilitatea permiselor de conducere va fi în continuare de 10 ani, indiferent de vârsta titularului. Asta după ce s-a vehiculat că începând cu luna iulie valabilitatea permiselor de conducere pentru persoanele cu vârsta de peste 70 de ani va fi de numai un an.

Deja ai votat!