Șase ani de închisoare pentru tânărul care a înjunghiat un taximetrist

0

Autorul atacului asupra taximetristului comis în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2019 a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani la șase ani și șase luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Potrivit deciziei instanței de judecată, Andrei Condrea va trebui să-i plătească taximetristului daune morale de 100.000 de lei și să achite cheltuielile de spitalizare, dar și cheltuielile judiciare. Sentința a fost pronunțată astăzi, dar nu este definitivă. Condamnarea a venit după numai trei termene de judecată, procesul fiind unul extrem de scurt.

Arestat preventiv, Andrei Condrea a fost trimis în judecată după ce în noaptea cu pricina a solicitat un taxi și a cerut să fie dus până în apropierea Pensiunii Bianca. S-a așezat pe bancheta din spate a autoturismului, dar în momentul în care mașina a ajuns pe strada Petru Rareş, el a scos un cuțit și l-a înjunghiat în gât pe taximetrist.

Victima a fost salvată datorită unei patrule de poliţie care se afla în zonă şi a intervenit în scurt timp. Un echipaj SMURD i-a acordat bărbatului primul ajutor, după care l-au transportat imediat la Urgenţe. Taximetristul a fost supus unei intervenții chirurgicale, fiind salvat de medici. Expertiza medico legală a arătat că taximetristul, C.G., a necesitat 20-21 zile de îngrijiri medicale și că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie.

+6 -0
se încarcă...