ANCOM propune noi condiții tehnice de localizare a apelurilor 112

♦ proiectul propune utilizarea unui nou sistem de interconectare bazat pe tehnologia IP ♦ măsura ar urma să ducă la o mai bună localizare a apelurilor

0

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) propune noi condiții tehnice de localizare a apelurilor 112. Instituția a publicat, miercuri, spre consultare, condiţiile tehnice de interconectare pe baza tehnologiei IP între Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi Telekom România, operatorul care asigură preluarea apelurilor către 112.

„Noul tip de interconectare IP va funcţiona în paralel cu soluţia actuală de interconectare, fiind asigurată preluarea tuturor apelurilor, indiferent de condiţiile tehnice utilizate.În urma demersurilor iniţiate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru modernizarea SNUAU, sistemul informatic centralizat de preluare şi dispecerizare a apelurilor către 112 va utiliza o infrastructură bazată pe un nou tip de interconectare, respectiv interconectarea bazată pe tehnologia IP. Astfel, ANCOM propune redefinirea condiţiilor de interconectare între SNUAU şi Telekom România, prin utilizarea tehnologiei IP, în vederea preluării apelurilor de urgenţă şi a informaţiilor de localizare corespunzătoare acestora. De exemplu, interconectarea IP trebuie să fie realizată prin legături de date private şi securizate, asigurându-se redundanţa atât la nivel fizic, cât şi la nivel logic”, se arată într-un comunicat de presă ANCOM.

Proiectul de modernizare a SNUAU prevede, totodată, modernizarea punctelor de preluare şi dispecerizare a apelurilor de urgenţă, cu introducerea unor Centre Naţionale 112 care asigură preluarea şi procesarea apelurilor de urgenţă. Astfel, ANCOM propune amplasarea punctelor de interconectare bazate pe tehnologia IP în cadrul Centrelor Naţionale 112 din Bucureşti, Braşov şi Sibiu. „În situaţia în care cel puţin un Centru Naţional 112 nu este funcţional, va fi asigurată rerutarea automată a traficului către centrele disponibile. De asemenea, fiecare interfaţă a echipamentelor de interconectare IP va asigura o capacitate de 1 Gbit/s, iar fiecare punct de interconectare va asigura transportul traficului la nivel naţional pentru minim 1,500 sesiuni (apeluri) simultane şi procesarea a minim 200 de sesiuni (apeluri) pe secundă”, se mai menționează în comunicatul ANCOM.

Proiectul de Decizie ANCOM pentru modificarea și completarea Deciziei președintelui Autorității Naționale pentru Comunicații nr. 1.023/2008 privind realizarea comunicațiilor către Sistemul național unic pentru apeluri de urgență poate fi consultat https://www.ancom.ro/formdata-270-45-200. Persoanele interesate sunt invitate să formuleze și să transmită observații și propuneri până la data de 10.07.2020, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, București), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul direcțiilor regionale ale Autorității. Observațiile pot fi transmise și prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

+4 -0
se încarcă...