Inedit! Hartă online a drumurilor aflate în lucru creată de Asociația MDM

Asociația „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” (MDM) continuă proiectul civic „Adoptă un drum în Moldova” și a lansat o hartă interactivă a drumurilor județene și naționale din regiunea Moldovei aflate în lucrări de modernizare.

Harta poate fi vizualizată la adresa www.adoptadrummoldova.ro, iar proiectul urmărește supravegherea acestor tipuri de lucrări, pentru o mai bună informare a cetățenilor plătitori de taxe din regiune. Concret, voluntari din toate județele Moldovei au filmat sau fotografiat drumurile anunțate de autoritățile județene că sunt în lucru, pentru a verifica stadiul în care se află și dinamica lucrărilor. „Este o metodă simplă prin care cetățenii din comunitățile deservite de acele drumuri pot supraveghea în mod direct dacă taxele lor sunt folosite corect și eficient”, se arată într-un comunicat de presă emis de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Harta conține informații despre o parte din drumurile aflate în modernizare, urmând a fi completată pe parcurs cu contribuțiile foto/video ale voluntarilor din teren. Deocamdată, aceasta cuprinde referințe privind peste 80 de puncte/sectoare de drum monitorizate, peste 200 de materiale video și sute de fotografii și observații din teren. În județul Botoșani există până în prezent peste 20 de puncte monitorizate de voluntari, inclusiv drumul către Iași prin Prăjeni – Plugari.

Pentru drumurile naționale din regiune, până la monitorizarea lor completă de către MDM, asociația a colaborat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care are un serviciu de comunicare online prin materiale foto-video a tuturor activităților Direcției din toată regiunea Moldovei, fiind un exemplu de bune practici în informare publică.

Oricine dorește să sprijine voluntar acest proiect este rugat să sune la 0745.345.100 sau să trimită email la adresa secretariat@miscareamoldova.ro.

Proiectul beneficiază de finanțarea Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, prin Fondul de Inovare Civică.

Deja ai votat!