spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAdmiterea la liceu - Elevii completează în aceste zile fişele de înscriere

Admiterea la liceu – Elevii completează în aceste zile fişele de înscriere

Absolvenţii de gimnaziu parcurg în aceste zile o etapă importantă pentru admiterea la liceu. Până pe 6 iulie, în baza unei programări făcute de şcoli, elevii completează opţiunile în fişa de înscriere, alături de părinţi şi coordonaţi de către profesorii diriginţi.

Completarea opţiunilor pe fişa de înscriere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Ei trebuie să ţină cont de mediile de admitere din anii precedenţi, dar şi de locul pe care îl ocupă în ierarhia judeţeană realizată în funcţie de media de admitere.

Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de înscriere nu îi dezavantajează pe elevi. În schimb, un număr prea mic de opţiuni trecute în fişă le poate diminua elevilor şansa de a fi admişi deoarece există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una dintre opţiunile exprimate.

Numărul de opţiuni trecute în fişa de înscriere trebuie să fie suficient de mare ca să permită repartizarea computerizată.

Mediile de admitere sunt de la un an la altul mai mari, deci elevii au un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni.

Validarea fişelor de înscriere este o operaţiune obligatorie pentru toţi elevii pentru a fi corectate eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea codurilor liceelor.

Absolvenţii de gimnaziu vor afla la ce liceu vor învăţa din toamnă, pe 10 iulie, când va fi realizată repartizarea computerizată a elevilor, în baza opţiunilor trecute în fişele de înscriere şi a mediei de admitere.

După ce vor afla la ce liceu au fost admişi, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la unitatea de învăţământ liceal, în perioada 13 – 20 iulie.

Conducerea Ministerului Educaţiei a mai stabilit ca în perioada 22 – 24 iulie, Comisia judeţeană de admitere să rezolve situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...