Admiterea la liceu – Elevii completează în aceste zile fişele de înscriere

0

Absolvenţii de gimnaziu parcurg în aceste zile o etapă importantă pentru admiterea la liceu. Până pe 6 iulie, în baza unei programări făcute de şcoli, elevii completează opţiunile în fişa de înscriere, alături de părinţi şi coordonaţi de către profesorii diriginţi.

Completarea opţiunilor pe fişa de înscriere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Ei trebuie să ţină cont de mediile de admitere din anii precedenţi, dar şi de locul pe care îl ocupă în ierarhia judeţeană realizată în funcţie de media de admitere.

Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de înscriere nu îi dezavantajează pe elevi. În schimb, un număr prea mic de opţiuni trecute în fişă le poate diminua elevilor şansa de a fi admişi deoarece există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una dintre opţiunile exprimate.

Numărul de opţiuni trecute în fişa de înscriere trebuie să fie suficient de mare ca să permită repartizarea computerizată.

Mediile de admitere sunt de la un an la altul mai mari, deci elevii au un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni.

Validarea fişelor de înscriere este o operaţiune obligatorie pentru toţi elevii pentru a fi corectate eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea codurilor liceelor.

Absolvenţii de gimnaziu vor afla la ce liceu vor învăţa din toamnă, pe 10 iulie, când va fi realizată repartizarea computerizată a elevilor, în baza opţiunilor trecute în fişele de înscriere şi a mediei de admitere.

După ce vor afla la ce liceu au fost admişi, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la unitatea de învăţământ liceal, în perioada 13 – 20 iulie.

Conducerea Ministerului Educaţiei a mai stabilit ca în perioada 22 – 24 iulie, Comisia judeţeană de admitere să rezolve situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

+0 -0
se încarcă...