spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTSeară de Artă organizată de Cenaclul de vineri (video)

Seară de Artă organizată de Cenaclul de vineri (video)

Zeci de tineri botoşăneni au participat aseară la Seara de Artă organizată pe terasa Old School de membrii Cenaclului de Vineri. Maria Roşu, Daria Budeanu Mihalachi, Teodora Grumeza şi Angel Petrovici, elevi la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, şi-au propus ca, o dată la două săptămâni, să-i invite pe tineri pe tărâmul artei care înfrumuseţează viaţa.

Şi dacă la prima ediţie manifestarea a inclus muzică jazz, pop, românească sau hituri internaționale, aseară organizatorii au pregătit o seară de folk românesc, de chitară și de șlagăre, care o avut-o în prim în prim-plan pe Teodora Grumeza.

Ștefana Giosu, elevă a Colegiului Naţional „AT Laurian” şi absolventă a Şcolii Populare de Arte „George Enescu” a expus câteva dintre tablourile realizate. Ştefana a fost încurajată de părinţi şi profesori să păşească pe tărâmul artei. „Arta m-a ajutat să mă dezvolt ca om. Sincer, cred că văd lumea într-un mod diferit, din moment ce desenez din ce în ce mai mult şi pot să înţeleg de ce desenează oamenii şi cum văd ei lumea”, a declarat tânăra.

Pe lângă tablouri, au fost expuse haine personalizate manual de Ruxandra Laza, elevă a Liceului de Artă <Ștefan Luchian>.

La început am desenat doar pentru mine şi pentru prieteni, îmi făceam geci doar pentru mine, dar după aceea mi-am zis că e o idee bună pentru o afacere. Vreau să cred că toţi cei care îşi doresc să ajungă artişti o să reuşească să fie artişti de succes în România, cu toate că este mai greu decât în alte ţări mai dezvoltate şi unde arta este mai bine văzută şi sprijinită. Nu cred că artiştii mor de foame. Dacă ei profită de talentul lor, muncesc cu determinare, ajung acolo unde îşi doresc. Avem nevoie de artă. Arta este importantă pentru fiecare dintre noi”, a spus Ruxandra.

Andra Adăscăliței, membră Trupei „Drama Club” de la Colegiul Naţional „AT Laurian” a interpretat poeziile pline de emoție ale Ecaterinei Pânzariu.

Tinerii prezenţi au apreciat momentele oferite de organizatori şi şi-au propus să se întâlnească peste două săptămâni, la o nouă Seară de Artă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...