Seară de Artă organizată de Cenaclul de vineri (video)

Zeci de tineri botoşăneni au participat aseară la Seara de Artă organizată pe terasa Old School de membrii Cenaclului de Vineri. Maria Roşu, Daria Budeanu Mihalachi, Teodora Grumeza şi Angel Petrovici, elevi la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, şi-au propus ca, o dată la două săptămâni, să-i invite pe tineri pe tărâmul artei care înfrumuseţează viaţa.

Şi dacă la prima ediţie manifestarea a inclus muzică jazz, pop, românească sau hituri internaționale, aseară organizatorii au pregătit o seară de folk românesc, de chitară și de șlagăre, care o avut-o în prim în prim-plan pe Teodora Grumeza.

Ștefana Giosu, elevă a Colegiului Naţional „AT Laurian” şi absolventă a Şcolii Populare de Arte „George Enescu” a expus câteva dintre tablourile realizate. Ştefana a fost încurajată de părinţi şi profesori să păşească pe tărâmul artei. „Arta m-a ajutat să mă dezvolt ca om. Sincer, cred că văd lumea într-un mod diferit, din moment ce desenez din ce în ce mai mult şi pot să înţeleg de ce desenează oamenii şi cum văd ei lumea”, a declarat tânăra.

Pe lângă tablouri, au fost expuse haine personalizate manual de Ruxandra Laza, elevă a Liceului de Artă <Ștefan Luchian>.

La început am desenat doar pentru mine şi pentru prieteni, îmi făceam geci doar pentru mine, dar după aceea mi-am zis că e o idee bună pentru o afacere. Vreau să cred că toţi cei care îşi doresc să ajungă artişti o să reuşească să fie artişti de succes în România, cu toate că este mai greu decât în alte ţări mai dezvoltate şi unde arta este mai bine văzută şi sprijinită. Nu cred că artiştii mor de foame. Dacă ei profită de talentul lor, muncesc cu determinare, ajung acolo unde îşi doresc. Avem nevoie de artă. Arta este importantă pentru fiecare dintre noi”, a spus Ruxandra.

Andra Adăscăliței, membră Trupei „Drama Club” de la Colegiul Naţional „AT Laurian” a interpretat poeziile pline de emoție ale Ecaterinei Pânzariu.

Tinerii prezenţi au apreciat momentele oferite de organizatori şi şi-au propus să se întâlnească peste două săptămâni, la o nouă Seară de Artă.

Deja ai votat!