Transport aerian pentru un bolnav grav (video)

0

Elicopterul SMURD a fost chemat, vineri dimineaţă, la Botoșani pentru a prelua un pacient internat în Spitalul Judeţean în stare gravă. Este vorba de un bărbat de 66 de ani care a suferit un infarct.

Botoșăneanul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Mavromati cu o ambulanţă în cursul săptămânii, după ce a acuzat dureri în piept, iar după o serie de analize, acesta a fost diagnosticat cu infarct miocardic subacut. Astfel, cadrele medicale de aici au decis transferul la Clinica de Cardiologie din Iași au ajutorul unei ambulanțe aeriene.

Elicopterul a aterizat la Unitatea Militară 01189, unde bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă. „A fost vorba despre un pacient în stare stabilă, preluat de pe secţie şi transportat de un echipaj de Ambulanţă în condiţii de siguranţă la punctul de preluare pentru trasportul aerian”, a precizat medicul Nicuşor curteanu, purtătorul de cuvânt al SJA Botoşani.

Cazul vine dup ce, săptămâna trecută, doi botoşăneni au avut nevoie de transportul pe calea aerului la interval de câteva zeci de minute unul de altul.

+11 -1
se încarcă...