spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTAmenzi de 5.000 de lei după primele controale pentru combaterea Covid 19

Amenzi de 5.000 de lei după primele controale pentru combaterea Covid 19

În urma acțiunilor de control organizate ieri seară de autorități, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid-19 au fost aplicate deja primele sancțiuni.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), echipele de control au verificat, ieri seară, 71 de obiective, pentru a se vedea cum sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate 23 de mijloace de transport.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, începând de vineri seară polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, vor verifica zilnic respectarea măsurilor impuse in contextul stării de alertă. Echipele mixte de control vor ajunge în special în zonele aglomerate, cum ar fi centre comerciale, piețe, târguri și terase. Astfel, e raza județului vor fi angrenate, zilnic peste 250 de efective.

Măsurile au fost dispuse după ce la nivelul județului, s-a constituit, prin Ordin al prefectului, grupul de coordonare format din structurile mai sus menționate în vederea monitorizării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, grup ce va funcționa în baza planului de măsuri aprobat de Grupul de Suport Tehnic și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Totodată, grupul de coordonare are rolul de a evalua situațiile specifice și de a intensifica activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară.

Pentru a putea interveni rapid, a fost înființată și o linie TelVerde 0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...