Şocuri anafilactice din cauza medicamentelor şi insectelor (video)

0

Doi botoşăneni au ajuns la spita, în stare gravă, după ce au suferit şocuri anafilactice.

Mai întâi, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Botoşani, a ajuns la spital în şoc anafilactic din cauza unui medicament. Incidentul a avut loc ieri dimineaţă, când bărbatul a luat un antibiotic, iar ulterior a plecat să facă piaţa. La scurt timp după ce a plecat din casă, botoşăneanul a început, însă, să se simtă rău. Acesta respira greoi, transpira şi simţea un nod în gât. În acest context bărbatul a urcat înapoi în casă, de unde a sunat la serviciul 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale.

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), bărbatul fiind imediat preluat de cadrele medicale şi transportat la Urgenţe. „Starea pacientului se agrava în mod constant şi rapid, acesta dezvoltând o reacţie alergică la un antibiotic. A fost stabilizat în serviciul UPU, iar starea lui este una bună”, a spus un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Femeie transportată la spital după ce a fost înţepată de o insectă

La puţin timp, o femeie, în vârstă de 48 de ani, din judeţ, a ajuns la urgenţe cu o ambulanţă, după ce a fost înţepată de o insectă. Aceasta se afla în pădure, la cules ciuperci, iar la un moment dat a simţit o înţepătură puternică în spate.

La scurt timp, femeia a început să aibă ameţeli, a simţit că îi creşte foarte mult pulsul şi că are stări de vomă, aşa că sunat la 112 şi a încercat să meargă acasă, însă nu a reuşit. Din cauza stării de rău, aceasta a fost preluată de echipajul medical chiar de la liziera pădurii. „Ambii pacienţi au fost stabilizaţi în serviciul nostru, starea lor fiind una bună”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Potrivit medicilor, în această perioadă zilnic sunt unul sau două cazuri de şocuri anafilactice, fie din cauza unor alimente sau medicamente, fie din cauza unor înţepături de insecte.

+8 -1
se încarcă...