Două surori din Cucorăni au primit daruri de la preşedintele Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu”

0

Impresionată de povestea celor două surori din satul Cucorăni, care ani la rând au locuit într-o casă neracordată la reţeaua electrică, Florica Ichim, redactor şef al Revistei „Teatrul azi” şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu”, a decis să le ajute.

Ea a trimis un pachet la Teatrul „Mihai Eminescu”, iar Traian Apetrei, directorul instituţei, a fost oficialul care a finalizat acest gest lăudabil.

Cutia cu daruri a fost deschisă de fetiţa cea mare, elevă în clasa a V-a. Pachetul a inclus un calculator, cărţi, reviste şi haine. Totodată, Florica Ichim a promis că va continua să ţină legătura şi să sprijine această familie.

La o vreme anevoioasă pentru teatru, în general, iată că suntem în faţa unui moment de-a dreptul emoţionant. Doamna Florica Ichim, văzând condiţiile deosebite de vieţuire ale familiei Gherasim, din Cucorăni, s-a decis să sprijine această familie. Mai ales cei tineri au nevoie de revenirea la sentimentele frumoase, la un sprijin concret, dincolo de vorbe. Astfel de gesturi readuc încrederea în solidaritatea umană, în apropierea sufletească tocmai în aceste momente în care de fapt distanţarea fizică este la mare preţ pentru a evita situaţia de acum”, a declarat Traian Apetrei.

Cele două surori s-au bucurat de darurile primite şi au mulţumit pentru ele. Bucuria fetiţei care este elevă este cu atât mai mare cu cât, de acum are calculator şi va putea participa fără probleme la orele online.

Familia Gherasim a fost ajutată şi de alţi oameni cu suflet mare, după ce problemele cu care se confruntă au fost făcute publice de Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Spirit civic” Botoşani. Locuinţa familiei a fost racordată la reţeaua electrică, iar cele două fetiţe au primit tablete, un televizor, cu abonamentul la cablu aferent, dar şi alte daruri.

+12 -0
se încarcă...