Pagubele ploilor și vijeliilor, evaluate de Prefectură

0

Comisiile de evaluare a pagubelor făcute de intemperii au plecat din nou pe teren pentru a evalua situațiile de la Ibănești, Cristinești, Mihăileni, Suharău, Hilișeu-Horia, Pomârla și Ștefănești unde a fost afectată infrastructura rutieră, dar și locuințe, anexe gospodărești și obiective socio-economice. „Rezultatele evaluărilor vor fi transmise, în cel mai scurt timp, Guvernului României în vederea demarării procedurilor de despăgubire și de sprijinire din fondul de rezervă al Guvernului a populației afectată de fenomenele hidrometeorologice periculoase”, a afirmat Dan Nechifor.

La Cristinești au fost afectate o locuință și o anexă, la Ibănești cinci locuințe și patru anexe, iar la Pomârla 15 locuințe și 14 anexe. Și aceste familii vor primi despăgubiri tot prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).

De asemenea, vor fi evaluate și pagubele agricole făcute de vijelia de la sfârșitul săptămânii trecute. Aceasta s-a propagat pe direcția Nord-Vest pe un culoar care a cuprins comunele Mihăileni, Dersca, Lozna, Hilișeu-Horia, Pomârla și Concești, dar și extravilanul orașului Darabani și a afectat peste o mie de hectare.

+2 -0
se încarcă...