Spitalul de Recuperare poate trata din nou bolnavii cronici

0

După aproape două luni de aşteptări şi amânări, botoşănenii cu afecţiuni cronice reumatismale şi neurologice au primit veşti bune. Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” redevine spital pentru bolnavii cronici.

Astfel, la aproape două luni după ce unitatea sanitară a devenit spital de faza a doua pentru tratarea bolnavilor covid, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis că spitalul îşi poate relua activitatea normală. „Ca urmare a evaluării numărului de pacienţi confirmaţi Covid19 la nivelul judeţului Botoşani şi evoluţia epidemiologică din ultimele săptămâni, Spitalul de Recuperare poate suspenda internarea pacienţilor confirmaţi Covid19, putându-se astfel relua activitatea ambulatoriului integrat şi a internării pacienţilor non-covid”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Astfel, pacienţii care au fost amânaţi timp de două luni, sau trimişi în alte judeţe, vor putea reveni la Spitalul de Recuperare. În plus, pacienţii care vor necesita recuperare pe specialităţile ortopedice şi neurologice vor fi direcţionaţi de la Spitalul Judeţean tot către această unitate sanitară, pentru a-şi putea recăpăta starea de sănătate. „Ne bucurăm că putem readuce toţi botoşănenii în spital, cei care au atât de multă nevoie de serviciile noastre medicale şi de recuperare”, a spus economistul Gabriela Varzari, managerul unităţii sanitare.

Vestea este cu atât mai bună cu cât semnifică şi un nou pas în revenirea la normalitate şi faptul că numărul de bolnavi la nivelul judeţului este în scădere, atâta timp cât se renunţă la aproape 60 de paturi, care erau folosite pentru bolnavii covid până acum la Spitalul de Recuperare.

Cu toate acestea, unitatea va fi în continuare pe lista unităţilor de faza a doua, astfel că dacă situaţia epidemiologică o va impune, se va reveni la forma de internare doar pentru pacienţii pozitivi cu Covid19.

+20 -2
se încarcă...