Avarie Nova Apaserv – Muncitorii au lucrat ca pe front (video)

0

Zeci de botoşăneni care locuiesc în zona Aleea Pacea – George Enescu au avut în ultimele două zile apă rece cu porţia. În zonă s-a produs o avarie pentru remedierea căreia s-a impus oprirea apei, spre nemulţumirea locatarilor. Nemulţumirea a fost cu atât mai mare cu cât, sâmbăta trecută, firma Conrec a finalizat lucrările de reabilitare a Aleii Pacea, iar acum aceasta a fost spartă.

Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a explicat că după remedierea avariei, funcţionarii de la Direcţia Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani vor solicita ca aleea să fie refăcută pe o suprafaţă mai mare, având în vedere că aleea a fost recent asfaltată.

Echipa de la Nova Apaserv a continuat să lucreze şi astăzi în zonă. Cu ajutorul unui utilaj s-a săpat la peste doi metri adâncime, condiţiile de lucru fiind „ca pe front”, după cum au spus muncitorii. „Noi suntem soldaţi de linia întâi, asta suntem. Noi administrăm reţeaua, intervenim pentru efectuarea reparaţiilor. Suntem pe baricade mereu pentru că apar fel de fel de probleme”, au mai spus ei.

Conducta care a cedat are o vechime de aproximativ 40 de ani.

În urmă cu aproximativ o oră, echipa Nova Apaserv încă se afla în zonă, explicaţia fiind aceea că avaria a impus înlocuirea a şapte metri de conductă.

+7 -3
se încarcă...