Covid lovește și în APIA Botoșani

0

Covid-19 lovește și în instituțiile care păstoresc agricultura botoșăneană.

Un angajat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani a fost diagnosticat cu teribilul virus SARS-CoV2 la începutul acestei săptămâni și a fost internat de urgență. Vinerea trecută, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, funcționar în cadrul unui birou al Centrului Local Botoșani, a acuzat o stare de rău și-a anunțat șefii și a plecat acasă. Starea lui s-a agravat peste weekend, iar luni s-a prezentat la spital cu simptome de Covid-19. Rezultatele analizelor care au venit ieri au confirmat boala, astfel că bărbatul a rămas internat în spital. „Starea lui nu este una foarte gravă. De vineri nu a mai fost la serviciu, luni s-a prezentat la spital cu simptome. Ceilalți patru colegi de birou au intrat în concediu de odihnă și sunt în izolare. Activitatea instituției nu este afectată, ceilalți colegi au preluat sarcinile de serviciu”, a declarat Bogdan Cîmpanu, directorul APIA Botoșani.

Potrivit acestuia, după închiderea programului se va face dezinfecția întregii clădiri în care se mai regăsesc și sediile Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Botoșani și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Botoșani. „Am luate toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, inclusiv toate cererile de subvenție au fost primite prin mijloace electronice, de când a apărut acest virus. Beneficiarii nu sunt expuși, iar noi ne vom continua activitatea respectând regulile pentru ca acest caz să rămână unul izolat”, a declarat Bogdan Cîmpanu.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz, pentru a stabili sursa infectării, dar și contacții funcționarului APIA.

Până ieri, la nivelul județului Botoșani au fost depistate 1.060 de cazuri, fiind pe locul 7 la nivel național. Numărul celor care au fost răpuși de boală este de 78.

+5 -0
se încarcă...