Medic cu Covid19 transferat în stare gravă la Bucureşti cu un elicopter special (video)

0

Un medic cardiolog, care activează în mediul privat, dar are şi gărzi la Spitalul Județean de Urgenţă Mavromati din Botoșani este transferat, miercuri după-amiază, la Bucureşti pe calea aerului. Medicul a în vârstă de 46 de ani a fost diagnostcat cu covid în urmă cu zece zile, acesta fiind internat cu simptome ale bolii la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Marţi noapte, medicul a fost internat pe secţia de Terapie Intensivă, starea lu agravându-se din cauza virusului SARS-CoV-2.

Din cauza stării de sănătate, care se înrăutăţea, dar şi a faptului că acesta nu răspundea la tratament, medicii terapeuţi şi reprezentanţii DSP Botoşani au decis să ceară sprijinul specialiștilor din București pentru tratarea colegului lor.

Astfel, cardiologul va fi transferat la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, în acest sens fiind trimis din Capitală un elicopter MI-17 al Ministerului de Interne, cu echipajul echipat în costume speciale de protecţie, pentru a-l prelua pe medic şi transprta la institutul de la Bucureşti.

+20 -4
se încarcă...