spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTStudent botoșănean, ambasador al unei organizații care oferă programe de studiu în...

Student botoșănean, ambasador al unei organizații care oferă programe de studiu în Canada, Elveția și Marea Britanie

Studentul Octavian Eusebiu Halici a fost numit în funcția de „ambasador” în cadrul Academic Camp, o organizație internațională care oferă diverse programe de studiu pe parcursul unor tabere de vară desfășurate anual în Canada, Elveția și Marea Britanie.

Această numire a venit după ce, în vara anului 2018, el a câştigat o tabără de vară în Canada, la Brentwood College School, în urma participării la un concurs de scriere de eseuri în limba engleză organizat de IntegralEdu, cel mai important consultant educațional din România pentru studii în străinătate. „Tabăra la care am participat s-a desfășurat în campusul Brentwood College School, situat într-o zonă pitorească, la malul Oceanului Pacific, în apropiere de Victoria, orașul-capitală al provinciei canadiene Columbia Britanică. Școala dispunea de săli de clasă moderne, o bază sportivă excelentă și cămine – toate într-un campus spectaculos. De-a lungul celor trei săptămâni, am parcurs cursuri academice într-o atmosferă internațională motivantă, acestea punând accent pe interesele și pasiunile elevilor, folosind o abordare inovatoare de învățare prin practică”, a declarat Octavian Eusebiu Halici.

Studentul olimpic botoşănean a participat atunci, în cadrul taberei, la un program bogat, cultural, sportiv și de divertisment, care a inclus, printre altele, jocuri de explorare, jocuri de dezvoltare a abilităților de lider, spectacol de talente, evenimente de caritate și cinci excursii.

Pentru rezultatele obținute la finalul celor trei săptămâni de studiu (și, fără falsă modestie, mărturisesc că am absolvit toate cursurile cu calificativul A+, echivalentul pentru nota 10 din sistemul de învățământ românesc), dar și pentru activitatea academică desfășurată după participarea în cadrul taberei, profesorii au hotărât să îmi acorde titlul de <ambasador> cu funcții de reprezentare (Brand Ambassador) al asociației care se ocupă de organizarea taberelor (Academic Camp).

În calitate de Brand Ambassador, dar și de alumnus al Academic Camp Canada, ediția 2018, mă angajez să promovez imaginea acestei organizații în ale cărei misiuni cred cu tărie și să îi încurajez și pe alți elevi să participe cu încredere la taberele și proiectele educaționale organizate sub egida Academic Camp, transmițându-le un mesaj, care, în timp, a devenit un crez personal – Investiți în voi, în ceea ce vă place și în ceea ce simțiți că vă definește. Munciți din greu să obțineți ce vă doriți, pentru că, în final, chiar merită! Și nu uitați că cei învinși sunt doar cei care nu mai vor să încerce…”, a precizat tânărul.

El este recunoscător echipei IntegralEdu pentru șansa oferită, această performanță situându-se la loc de cinste în portofoliul său profesional, alături de celelalte reușite academice. „După cum bine știm, performanța deosebită nu poate fi decât rodul perseverenței, al muncii susținute și al dorinței nestrămutate de autodepășire, o combinație între efort, sacrificiu, consecvență, ambiție și un strop de modestie și optimism”, a concluzionat Octavian Eusebiu Halici.

Ce este Academic Camp?

Academic Camp este o organizație de anvergură internațională formată din studenți silitori și profesori devotați meseriei, al cărei scop este acela de a oferi diverse programe de studiu, într-o limbă străină, pe parcursul unor tabere de vară desfășurate anual în școli din Canada, Elveția și Marea Britanie. Cursurile academice sunt destinate elevilor cu spirit aventurier și dornici de comunicare, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Campusurile principale sunt Brentwood College School (Canada), Colege et Lycee Saint Charles (Elveţia), DLD College (Londra, Marea Britanie). Pe lângă acestea, mai există alte campusuri în Canada (New Brunswick) și în Marea Britanie (în orașele Bristol, Cambridge și Sidcot).

Despre cursuri

Cursanții studiază diferite materii școlare alese în funcție de interesele lor și în același timp își îmbunătățesc abilitățile lingvistice, predarea bazându-se pe metoda CLIL – Content and Language Integrated Learning (învățare integrată în conținut și limbă). Deși participanții sunt repartizați în grupe de studiu în funcție de vârstă și nu de nivelul de limbă engleză, programul este recomandat vorbitorilor avansați de limba engleză. Orele de studiu îmbină teoria cu partea practică. În fiecare vineri, au loc prelegeri ținute de experți și profesioniști din diverse domenii (literatură, televiziune, științe, cinematografie, afaceri, PR etc.)

Programul include o gamă largă de materii școlare: limbi străine (limba engleză, limba franceză) științe exacte (biologie, chimie, fizică, matematică, științele naturii, tehnologii IT) și științe umaniste (economie, filozofie, geografie, istorie, psihologie, științe politice), arte (teatru, muzică). În plus, cursanții se vor familiariza cu metode de documentare și învățare eficientă, tehnici de susținere a unei prezentări sau a unui interviu, alegându-și câte patru materii de studiu în fiecare săptămână, în funcție de interesele și nevoile lor.

Există și o serie de module specializate concepute ca un opțional pe lângă cursul de vară sau ca un curs de sine stătător, acestea fiind destinate tinerilor cu vârsta peste 15 ani și nivel de limbă B2, respectiv pregătire pentru examenul de limbă engleză IELTS  şi un curs special conceput pentru cei care plănuiesc să aplice la medicină. Cursanții sunt cazați în căminele moderne ale liceelor. Școlile dețin studiouri de dansuri și săli de gimnastică, iar cursanții pot practica diverse sporturi în apropiere. Seara se organizează programe de divertisment: discotecă, spectacolul tinerelor talente, yoga. În timpul liber, cursanții pot explora obiectivele turistice din jurul campusului. Sâmbătă și duminică se organizează excursii de o zi către destinații precum: Oxford, Cambridge, Windsor, Winchester, Brighton sau Canterbury (pentru elevii care optează pentru taberele din Marea Britanie), Berna și Zurich (pentru taberele din Elveția), Victoria și Vancouver (în Canada). În timpul săptămânii, programul prevede patru vizite de o jumătate de zi către principalele atracții turistice din orașele unde se desfășoară tabăra.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...