USR Botoșani pierde 5% din membri

0

Hemoragie importantă din USR Botoșani înainte de alegerile locale.

Unul dintre tinerii care a fost văzut de membrii organizației municipale al patrulea pe lista de consilieri municipali la alegerile locale ce se preconizează a se desfășura în toamnă, Andrei Turcoman, și-a anunțat demisia din partid. Odată cu el au depus cereri de demisie încă cinci persoane, rude și apropiați ai acestora. „Și-a depus aseară (n.r. – luni seară) demisia la birou. Nu am reușit să am o discuție cu el încă, dar îl voi contacta în această seară (n.r. – marți seară). Am înțeles că este vorba de motive personale, de faptul că și-ar dori să se ocupe mai mult de businessurile lui. Nu este o ruptură între noi”, a declarat Andrei Drancă, președintele organizației județene a USR Botoșani.

Cele șase demisii reprezintă aproximativ 5% din totalul membrilor organizației municipale.
Interesant este că Andrei Turcoman era unul dintre susținătorii și apropiații lui Gelu Graur. El a rămas în partid și după ce Gelu Graur a fost exclus, declarând atunci că „
nu știam că USR are echipe”. „Știam că USR este o mare familie. Și suntem”, spunea Turcoman.

La alegerile interne privind lista de consilieri locali la municipiul Botoșani, Andrei Turcoman a obținut 81 de puncte, fiind devansat de Marcel Gheorghiță (169 de puncte), Raluca Curelariu (155 de puncte) și Mihaela Axinte (146 de puncte).

Raluca Curelariu rămâne pe listele de Consiliu Local

Mai trebuie spus că USR Botoșani a mai fost zguduit de un scandal, Raluca Curelariu, membru al Biroului Local al USR și locul doi pe lista de consilieri municipali, a fost acuzată de rețelele de socializare că ar avea un background „pesedist”. „Raluca nu a avut nicio legătură cu PSD. Ea a lucrat în trecut la o firmă care a asigurat numărarea paralelă la alegeri și pentru PSD. Atunci a intrat și ea în sediul organizației județene PSD. Raluca rămâne alături de noi”, a declarat Andrei Drancă.

De altfel, alături de alți membri ai USR, Raluca Curelariu a dezmințit pe pagina sa de Facebook faptul că în trecut a făcut parte din PSD. Recent, ea participat o acțiune de donare de cărți pentru „cuiburile de cărți” amplasate prin oraș. „Fără educație, nimic nu e nici dezvoltare, nici infrastructură, nici sistem performant de sănătate, nici instituții publice eficiente. Educația reprezintă primul pas spre civilizație, iar lectura e unul dintre elementele ce contribuie la educarea noastră, a tuturor… Împreună cu colegii din USR Botoșani, am realimentat cuiburile de lectură din municipiu”, a postat aceasta pe pagina sa de socializare.

+8 -4
se încarcă...