Anchetă ITM în accidentul grav de lângă Dorohoi

0

Accidentul de muncă de lângă Dorohoi a intrat şi în atenţia ITM. În data de 08.07.2020 în jurul orei 13.50, a avut loc un eveniment în care a fost implicat M. C., cu vârsta de 51 ani, cu vechime în muncă de o lună, angajat ca mecanic de maşini şi utilaje la o firmă de construcţii din oraşul Dorohoi, judeţul Botoşani.

Din datele comunicate de angajator către inspectorii în muncă, reiese că, în timp ce se afla la locul de muncă aflat la şantierul apă-canalizare din localitatea Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti şi lucra pe un mini-excavator cu care încărca pământ într-o remorcă, angajatul a scos capul din cabina utilajului pentru a vedea cât este de plină. „Din greşeală, acesta a atins maneta de rotire a mini-excavatorului cu corpul, moment în care este presat între remorcă şi utilaj, accidentându-se”, se arată în ancheta celor de la ITM.

În urma evenimentului, persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Municipal Dorohoi, pentru îngrijiri de specialitate, după care a fost transferată către Spitalul Județean de Urgenţă Botoșani. „Pacientul a suferit un traumatism cranian acut cu stare confuzională, traumatism toracic, cu fracturi la trei coaste pe partea dreaptă. A fost stabilizat şi direcţionat către Botoșani”, a precizat Monica Adăscăliţei, medic de gardă în cadrul CPU Dorohoi.

Evenimentul soldat cu incapacitate temporară de muncă, va fi cercetat de către angajator iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform cu prevederile Legii 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă actualizată şi H.G.1425/2006 actualizată, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 319/2006.

+4 -0
se încarcă...