Bacalaureat 2020 – Pregătiri pentru sesiunea august – septembrie

0
54

Absolvenţii de liceu care nu au fost declaraţi reuşiţi în prima sesiune a Bacalaureatului se pot pregăti pentru a doua sesiune a acestui examen naţional. Calendarul sesiunii august -septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Potrivit ordinului, înscrierea candidaților pentru a doua sesiune a acestui examen naţional este programată în perioada 13 – 24 iulie. Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ -centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august. Astfel, pe 24 august, candidaţii vor susţine proba scrisă la Limba și literatura română, pe 25 august, proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului și specializării. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc pe 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestaților, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 3 – 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Deja ai votat!