Case scotocite de mascaţi la Prăjeni şi Flămânzi din cauza mai multor furturi

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Botoșani cu sprijinul celor din cadrul Poliției Orașului Flămânzi și Secției de poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au pus în executare, joi, nouă mandate de percheziție domiciliară pe raza comunei Prăjeni la locuințele persoanelor suspectate de comiterea faptelor.

Perchezițiile se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat și tăinuire, comise în perioada aprilie- iunie a.c., pe raza comunelor Prăjeni, Lunca și Todireni.

Cu ocazia activităților, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care prezintă interes în cauze.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că patru tineri, de 18, 27 și 32 de ani, din comuna Prăjeni și orașul Flămânzi, în perioada aprilie-iunie 2020, au pătruns fără drept în societăți comerciale, prin forțarea ușilor de acces și prin distrugerea sistemelor de supraveghere video, precum și în curtea locuințelor persoanelor vătămate, de unde au sustras mai multe bunuri alimentare și nealimentare, țigări, alcool și 11 iepuri.

Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale a fost estimat la suma de 20.000 de lei.

Trei dintre persoanele suspecte de comiterea faptelor, respectiv doi tineri de 18 ani și unul de 32 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

Doi dintre aceștia, pe numele cărora erau emise mandate de aducere de către polițiștii din cadrul IPJ Botoșani, au fost depistați pe raza municipiului Timișoara, la data de 06.07.2020, respectiv la data de 08.07.2020, în urma organizării unor acțiuni de identificare ai acestora, în colaborare cu IPJ Iași și IPJ Timiș, ulterior fiind escortați către IPJ Botoșani.

In documentarea activității infracționale s-a colaborat cu Poliția orașului Flămânzi, SPR 8 Flămânzi, SPR 3 Hlipiceni și I.P.J.Iași și am beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani, I.P.J. Iași, I.P.J. Timiș, I.P.J. Hunedoara și I.P.J. Sibiu.

În cauză se continuă cercetările pentru infracțiunile reținute în sarcina suspecților, în vederea administrării și completării în totalitate a probatoriului, urmând ca la finalizarea acestora, să se propună soluție procedurală.

Deja ai votat!