Val de amenzi dat pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid-19

0

Instituțiile de forță ale statului de la Botoșani au continuat activitățile în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni cu efective mărite în zonele aglomerate, piețe, terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La nivelul județului Botoșani au fost verificate 51 de obiective cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate aproximativ 200 de persoane și au fost verificate 70 de mijloace de transport. Cu ocazia verificărilor au fost depistate două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional, iar doi operatori economici au fost, de asemenea, sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții. În total, au fost aplicate 21 de amenzi, valoarea acestora fiind de aproximativ 6.000 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+8 -1
se încarcă...