Cătălin Flutur – Vreau să încurajez apetitul pentru lectură al tuturor tinerilor botoșăneni

0

Cătălin Flutur, primarul municipiului, se implică în demersul vizând încurajarea lecturii. „Am donat astăzi (10 iulie – n.r.) câteva cărți micilor jurnaliști de la Asociația Buzz Media pentru a sprijini frumosul proiect denumit <Cuibul de cărți>. Conform inițiativei imaginate de consilierul local liberal Marius Oroșanu și preluate de Buzz, cărțile donate vor ajunge în <cuiburile> special create și amplasate în diverse locații din oraș, putând fi citite astfel de orice locuitor al municipiului nostru. Apreciez foarte mult și vreau să încurajez apetitul pentru lectură al tuturor tinerilor botoșăneni”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

În 2018, consilierul municipal liberal Marius Oroşanu şi-a propus să le reamintească botoşănenilor de bucuria lecturării cărţilor. El a iniţiat proiectul „Cuibul cărţilor”, primele zece „cuiburi” fiind inaugurate pe 23 aprilie 2018, de marea sărbătoare Sfântul Gheorghe, ocrotitorul municipului, Ziua Internaţională a Cărţii, dar și Ziua Bibliotecarului.

Micile biblioteci în aer liber au fost puse pe Pietonalul Unirii, în Parcurile Mihai Eminescu, Curcubeului, Filateliei sau Junior. Cuiburile s-au îmbogăţit atunci cu cărţi donate de elevi de la Liceul Pedagogic, de primarul Cătălin Flutur, consilierii municipali Marius Oroşanu şi Eugen Ţurcanu. Iniţiativa a fost apreciată de botoşăneni. Din păcate, cărţile donate de edili, elevi, profesori şi mulţi botoşăneni nu au poposit mult timp în cuiburi, fiind luate acasă de persoane care au văzut în această iniţiativă o posibilitate de a mai obţine nişte cărţi, fără să le cumpere.

Deja ai votat!