Admitere 2020 – Zeci de locuri libere în liceele botoşănene

0

După repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu în învăţământul liceal de stat, la nivelul judeţului Botoşani au rămas 77 de locuri libere.

Unităţile liceale şi specializările la care au mai rămas locuri libere sunt următoarele:

Colegiul Naţional „AT Laurian”, Filologie – trei locuri

Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, Protecţia mediului – trei locuri

Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona, Agricultură – 11 locuri

Liceul Tehnologic Bucecea, Electronică automatizări – 13 locuri

Liceul Tehnologic Bucecea, Matematică informatică – şapte locuri

Liceul Tehnologic Coţuşca, Protecţia mediului – 15 locuri

Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla, Ştiinţe ale naturii – nouă locuri

Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti, Agricultură – 11 locuri

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Filologie – cinci locuri.

Aceste locuri vor fi ocupate în etapele următoare ale admiterii în liceu. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13 – 20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. Ei trebuie să ştie că, în condiţiile în care nu depun dosarul în această perioadă, locul este declarat liber.

În zilele de 22, 23 și 24 iulie, Comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

La repartizarea computerizată realizată pe 10 iulie, 176 de elevi botoşăneni nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni în fişele de înscriere. Cei 176 de elevi vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

„Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către Comisia de admitere judeţeană publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Botoșani şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020”, a declarat Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Deja ai votat!
se încarcă...