Biblioteca Judeţeană organizează şi în acest an Biblio – Vacanţa

Ediția 2020 a proiectului Biblio – Vacanţa va debuta pe 13 iulie. Biblio – Vacanța a ajuns la a zecea ediţie şi este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani. „Păstrând tradiția de a oferi cursuri variate și pliate pe cerințele comunității, Biblio – Vacanța 2020 se va muta integral în mediul online. Sub haștagul consacrat – #bibliotecaecutine – deschis încă din luna aprilie, proiectul aduce în acest an în atenția botoșănenilor cursuri diverse (limbi străine: germană, italiană, engleză, desen, IT) precum și modalități de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și educativ (colecții și colecționari, jurnalism, istorie și cultură botoșăneană, patrimoniul bibliotecii s.a.). O secțiune aparte a proiectului o reprezintă Clubul <Vacanța mea>, dedicat tuturor prietenilor bibliotecii. Creațiile voastre literar – artistice, în care împărtășiți cu noi momentele plăcute din vacanță, le așteptăm sub formă de filmulețe (de maxim 3 minute) și fotografii pe pagina de Facebook a bibliotecii (messenger)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea bibliotecii.

Pe tot parcursul Proiectului Biblio – Vacanța, bibliotecarii vor avea alături Asociația Micii Reporteri- Buzz, coordonată de Ioana Matfeev, colaborator tradițional, care, prin voluntari, va oferi, pe lângă cursuri diverse, promovarea evenimentelor.

În cadrul clubului, pe tot parcursul proiectului (13 iulie – 6 septembrie) vă invităm să participați la <Eu în Europa anului 2020>, concurs cu premii pentru cele mai bune creații dedicate acestei teme. Toate lucrările (poezii, compuneri, eseuri, desene, interpretări artistice, etc) vor fi jurizate și premiate de partenerul bibliotecii, Centrul Europe Direct, reprezentat de Radu Căjvăneanu. Oferta de cursuri se poate îmbogăți și după startul efectiv al Biblio – Vacanței. Cei care doresc să facă parte din proiect ca voluntari, trebuie să trimită pe adresa biblioteca@bibliotecabotosani.ro programul de curs pe care-l doresc inclus în proiect, număr de telefon și adresă de e_mail. Toate sesiunile de curs vor fi filmate (maxim 15 minute). Toate cursurile sunt gratuite. În fiecare zi a săptămânii, pe contul de Facebook al bibliotecii, voluntarii proiectului – elevi, studenți, profesori și bibliotecari – vor prezenta prin intermediul materialelor filmate, diferite sesiuni ale cursurilor”, a mai transmis conducerea Bibliotecii Judeţene.

Informații suplimentare privind de Biblio – Vacanța 2020 se află pe site-ul www.bibliotecabotosani.ro.

Deja ai votat!