Violeta Alexandru susține că de fiecare român în parte depinde reintrarea sau nu în starea de urgență (video)

0

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a atras atenţia, la Botoșani, asupra faptului că Guvernul ar putea fi în situaţia de a evalua posibilitatea reintrării în starea de urgenţă.

Violeta Alexandru a declarat că populaţia trebuie să ia în serios semnalele autorităţilor şi să respecte regulile impuse pentru prevenirea extinderii pandemiei de Covid-19. „Trebuie să purtăm măşti, trebuie să ne spălăm pe mâini, trebuie să luăm în serios semnalele autorităţilor. Unii dintre noi nu o fac. Marea majoritate o fac, dar dacă nu o facem toţi şi dacă considerăm şi ascultăm tot fake news-ul PSD care ne spune că nu există niciun pericol, nu există nicio problemă că Guvernul exagerează şi cu toate acestea avem oameni bolnavi în spitale, o să ajungem într-adevăr în situaţia de a evalua posibilitatea reintrării în starea de urgenţă”, a afirmat ministrul Muncii, la finalul unei întrevederi cu oamenii de afaceri din Botoşani.

Aceasta susține că dacă se va reveni la starea de urgență, cauza va trebui căutată doar în comportamentul românilor care nu vor să asculte de autorități. „Motivul trebuie, într-adevăr, căutat în responsabilitate individuală a fiecăruia dintre noi”, a mai declarat Alexandru.

Oficialul guvernamental a recunoscut cu jumătate de gură că o stare de urgență nu ar mai putea fi suportată din punct de vedere economic de către România, chiar dacă a afirmat că până la urmă se vor găsi soluții. „Va fi îngrozitor de greu! Cu siguranță vom găsi soluții. Și acum, împreună cu reprezentanții Comisiei Europene, cu care suntem în dialog pentru a ne sprijini pentru o parte din efortul financiar, găsim în fiecare zi soluții… Dacă se întâmplă, o să găsim soluții. Preferabil ar fi să nu (n.r. – să nu reintrăm în starea de urgență), pentru că toate aceste contribuții la buget înseamnă contribuții ale noastre ale tuturor celor care muncim. A nu mai munci înseamnă mai puține contribuții, înseamnă mai puține resurse pentru plata serviciilor publice, a beneficiilor și a drepturilor oamenilor care trebuie să le primească”, a mai spus Violeta Alexandru.

Discuțiile despre starea de urgență au devenit tot mai aprinse în ultima perioadă în care numărul cazurilor de Covid-19 au crescut exponențial ajungând să doboare zilnic record după record.

Deja ai votat!
se încarcă...