Începe modernizarea ambulatorului de la Maternitate

Modernizarea și dotarea ambulatoriului Maternității Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani a intrat în linie dreaptă.

Reprezentantul constructorului, firma Inside Construction din Roman, au venit la Botoșani și au purtat o ultimă rundă de discuții cu vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dorin Birta, în urma căreia s-au stabilit ultimele detaliile tehnice, și data de 20 iulie pentru predarea amplasamentului.

Obiectivul proiectului finanțat din fonduri europene este modernizarea și dotarea Ambulatoriului cu dispozitive medicale și elemente de mobilier de ultimă generație, care vor contribui în mod direct la îmbunătățirea calității și a eficienței serviciului medical ambulatoriu, precum și la diversificarea investigațiilor ce pot fi realizate la nivelul unității medicale. „Prin dotarea ambulatoriului cu aparatură performantă care permite efectuarea unui număr mai mare de investigații decât în prezent, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată, se vor obține reducerea numărului de spitalizări pentru pacienții care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă precum și scăderea timpului de diagnosticare”, se arată într-un comunicat al CJ.

Valoarea totală a contractului este de puțin peste 3,5 milioane de lei, iar termenul de finalizare a proiectului este 31 martie 2021. În urma discuțiilor de la CJ, reprezentantul constructorului și-a exprimat încrederea că lucrările pot fi finalizate însă până la sfârșitul anului.

„Îmbunătățirea permanentă a infrastructurii județene de sănătate, asigurarea accesului la investigații și tratamente de bună calitate pentru toți cetățenii județului Botoșani, a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani. Sper ca la finalul acestui proiect, toate persoanele care se vor adresa ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie, să poată spune că au primit servicii medicale dintre cele mai bune”, a conchis Dorin Birta.

 

Deja ai votat!