Petreceri sancţionate de poliţişti şi DSP la o terasă din oraş (video)

0

Acţiunile de control pentru respectarea normelor de combatere a răspândirii Covid19 au continuat şi în acest weekend, iar sâmbătă seară au fost vizate două localuri din Botoşani, unul din marginea oraşului, dotat şi cu piscină exterioară, iar altul chiar din centru.

Dacă la cel din centru reprezentanţii DSV au avut de făcut doar câteva recomandări, autoritățile negăsind exemple de nerespectare a condițiilor de distanțare și protecție, la localul dotat cu piscină reprezentanții DSP au dat sancțiuni pentru că la o petrecere privată organizată într-o parte a terasei localului erau câte 8 sau yece persoane la o masă, în ciuda normelor impuse. Cum reprezentanții localului dădeau vina pe clienți, că au unit mesele, iar clienţii au spus că aşa le-au găsit aranjate, poliţiştii şi reprezentanţii DSP au acordat sancţiuni din această cauză.

Problemele au apărut însă după miezul nopţii, când poliţia a avut două apeluri prin serviciul 112, legate de zgomotul produs de la terasa aceluiaşi local cu piscină. Dacă prima dată prezenţa oamenilor legii s-a lăsat doar cu un avertisment, pentru că petrecerea cu muzică cu DJ, clienţi care săreau în piscină şi lipsa unor măsuri de protecţie mai stricte s-a lăsat cu o amendă de 3000 de lei pentru administratorii respectivei unităţi.

La data de 11 iulie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului, politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botosani, au desfășurat, în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Biroului Județean de Poliție Transporturi, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, terase si zone de agrement.

Totodată au fost efectuate verificări și în trafic, fiind vizate transportul local, național și internațional, de persoane.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomadări privind igiena personală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane. “În data de 11 iulie peste 170 de forţe au fost angrenate în verificarea a peste 155 de societăți comerciale. Au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind suma de 60.000 de lei. 21 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală”, a precizat Delia nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Acțiunile de acest gen vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

 

Deja ai votat!
se încarcă...