Săptămână cu vreme moderată

0

În plină lună a cuptor vom avea parte de o săptămână cu vreme frumoasă, specifică mai mult lunii iunie. Astfel, în locul temperaturilor caniculare, săptămâna pe care o începem astăzi ne va propune zile în care maximele nu vor mai depăși 28ºC, iar cerul va fi mai mult înnorat și nu vor lipsi nici ploile.

Astăzi se va inversa fenomenul care s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, în sensul că temperaturile maxime vor reîncepe să crească și vor ajunge la 21ºC. Nopțile se vor menține încă reci, astfel că în prima parte a săptămânii nu vor depăși 11ºC-12ºC. În schimb, pe timpul zilei de mâine, pe fondul unui cer mai mult noros, temperatura maximă va urca la 22ºC.

De miercuri, procesul de încălzire va fi mai accentuat, odată cu ieșirea soarelui de după nori. Astfel, maximele vor ajunge la 26ºC, pentru ca joi acestea să urce la 28ºC. Nopțile vor fi și ele mai calde, dar temperaturile vor fi la jumătatea celor înregistrate în timpul zilelor.

În weekend, vremea va începe să se strice din nou, odată cu revenirea instabilității atmosferice. Astfel, vineri vom avea doar maxim 26ºC, iar sâmbătă și duminică 24ºC. În prima zi a weekendului vor fi premisele unor vijelii și furtuni cu precipitații torențiale și grindină, în timp ce de duminică s-ar putea instala un front noros care va aduce ploi ce vor ține până spre jumătatea săptămânii viitoare.

Vremea dă bătăi de cap agricultorilor

 

Vremea capricioasă dă bătăi de cap agricultorilor, care se văd în imposibilitatea de a trece la recoltat ceea ce le-a mai rămas din culturile de toamnă, orz, orzoaică, ovăz, grâu, etc.

Rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 centimetri, în cultura neirigată de porumb și de floarea-soarelui, se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în majoritatea zonelor de cultură a județului, cu greu mai putându-se vorbi de secetă pedologică, fie ea chiar și moderată. Deci, per ansamblu, regimul hidro-termic din aer şi sol favorabil va determina o evoluţie normală a proceselor fiziologice la toate culturile agricole de primăvară.

Deja ai votat!
se încarcă...